Irak'taki deprem

- Sağlık Bakanlığı: - "Hakkari, Van, Bitlis, Siirt, Batman, Diyarbakır, Mardin, Muş, Şırnak, Elazığ illerinden en az üçer adet tek sedyeli, birer adet çok sedyeli ambulans hazırlanmıştır. Bölgede bulunan bir adet ağır iklim sahra hastanesinin yanına Diyarbakır ve Van illerinden de takviyeler yapılmış olup, hem Habur Sınır Kapısı'na hem de lüzumu halinde sınır ötesine kurulabilecek şekilde hazırlıklar yapılmıştır"

Google Haberlere Abone ol
Irak'taki deprem

ANKARA (AA) - Sağlık Bakanlığından, Irak'taki depremin ardından bölgeye sevk edilmek üzere yapılan hazırlıklara ilişkin, "Hakkari, Van, Bitlis, Siirt, Batman, Diyarbakır, Mardin, Muş, Şırnak, Elazığ illerinden en az üçer adet tek sedyeli, birer adet çok sedyeli ambulans hazırlanmıştır. Bölgede bulunan bir adet ağır iklim sahra hastanesinin yanına Diyarbakır ve Van illerinden de takviyeler yapılmış olup, hem Habur Sınır Kapısı'na hem de lüzumu halinde sınır ötesine kurulabilecek şekilde hazırlıklar yapılmıştır." denildi.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, depremin ardından bölgeye sevk edilmek üzere Habur Sınır Kapısı'nda bir tim UMKE ekibi ve 4 sedyeli ambulansın tedbiren görevlendirildiği, ayrıca gelecek hasta ve yaralılar için Adana ve Mersin şehir hastanelerinin de görevlendirildiği belirtildi.

Bakanlığın, Genelkurmay başkanlığından Habur Sınır Kapısı'na gelebilecek hasata ve yaralıların transferi için Skorsky tipi helikopter talebininde yapıldığını belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hakkari, Van, Bitlis, Siirt, Batman, Diyarbakır, Mardin, Muş, Şırnak, Elazığ illerinden en az üçer adet tek sedyeli, birer adet çok sedyeli ambulans hazırlanmıştır. (Toplam 40 ambulans ) Bölgede bulunan bir adet ağır iklim sahra hastanesinin yanına Diyarbakır ve Van illerinden de takviyeler yapılmış olup, hem Habur Sınır Kapısı'na hem de lüzumu halinde sınır ötesine kurulabilecek şekilde hazırlıklar yapılmıştır.

Havayolu ile gelebilecek yaralılar için hava ambulans ve helikopter ambulans ekipleri hazır vaziyette tutulmakta olup güzergahları kontrol edilmiştir. Heliport alanları helikopter iniş ve kalkışları için hazır hale getirilmiştir. AFAD ile koordinasyon yapılarak talep edilen 2 tim UMKE (10 kişi) ve bir UMKE aracı, uçakla Bağdat'a göndermek için hazırlanmıştır."

Ankara'dan 70, Diyarbakır'dan 30, Kars'tan 45 ve Bitlis'ten 7 kişi olmak üzere Ulusal Medikal Kurtarma ekibinin (UMKE) bölgeye sevk edilmek üzere hazır olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Irak'ta meydan gelen depremle ilgili gelişmelerin anlık olarak Sağlık Afet Koordinasyon Merkezinden de (SAKOM) yakından takip edildiği bilgisine yer verildi.

Yorumlar