Irak'ta yolsuzlukla mücadele

BAĞDAT (AA) - Irak'ta, yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle aralarında bakanların da bulunduğu 290 devlet yetkilisi hakkında tutuklama kararı çıkarıldığı bildirildi.Irak'ta yolsuzluk dosyalarını takip eden Şeffaflık Kurumu Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Irak'ta yolsuzlukla mücadele

BAĞDAT (AA) - Irak'ta, yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle aralarında bakanların da bulunduğu 290 devlet yetkilisi hakkında tutuklama kararı çıkarıldığı bildirildi.

Irak'ta yolsuzluk dosyalarını takip eden Şeffaflık Kurumu Başkanı Hasan el-Yasiri, düzenlediği basın toplantısında, "2017 yılında aralarında 17 Bakan ve bakan düzeyinde yetkili olmak üzere yolsuzluk yapan 290 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarıldı." dedi.

Yasiri, yolsuzluk faillerinin bir kısmının çaldığı parayı devlete iade ettiğini ifade ederek, şu ana kadar yaklaşık 1 milyar doların devlet kasasına teslim edildiğini söyledi.

Iraklı yetkili, tutuklama kararı çıkarılan bakan ve diğer yetkililerin kimlikleri hakkında bilgi vermedi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, dün yaptığı basın toplantısında, hükümetin yolsuzlukla mücadele çalışmalarına başlandığını kaydetmişti. İbadi, İnterpol'ün ülkesinde yolsuzluk yapan devlet yetkililerinin tutuklanması için destek ve dayanışmada bulunduğunu da aktarmıştı.

Uluslararası şeffaflık raporlarına göre Irak, en çok yolsuzluk yapılan ülkeler arasında bulunuyor.

Yorumlar