Irak'ta "DEAŞ bağlantısı" iddiasıyla yakalanan Japon gazeteci serbest

- Terör örgütü DEAŞ ile irtibatı olduğu gerekçesiyle Musul'un doğusunda yakalanan Japon gazeteci Tsuneoka ülkesine iade edildi

Google Haberlere Abone ol
Irak'ta "DEAŞ bağlantısı" iddiasıyla yakalanan Japon gazeteci serbest

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Güvenlik Ajansı, "terör örgütü DEAŞ ile irtibatı olduğu" gerekçesiyle Musul'un doğusunda yakalanan Japon gazeteci Kosuke Tsuneoka'nın ülkesine iade edildiğini duyurdu.

Güvenlik Ajansından yapılan yazılı açıklamada, "Musul'un doğusundaki Zerdık Dağı yakınlarında 27 Ekim'de terör örgütü DEAŞ ile irtibatı olduğu gerekçesiyle yakalanan 'Shamil K. Tsuneoka' olarak tanınan 'Kosuke Tsuneoka' adlı Japon vatandaşı ülke yetkililerine teslim edildi." denildi.

Yapılan soruşturma neticesinde Tsuneoka'nın telefon vasıtasıyla örgütle temas kurduğunun ortaya çıktığı ifade edilirken, "Tsuneoka hakkındaki soruşturmanın tamamlandığı ve Japon yetkililere teslim edilmek üzere Erbil Uluslararası Havalimanı'ndan ülkesine gönderildiği" bilgisi de paylaşıldı.

Bazı uluslararası medya kanallarında Musul'u kurtarma operasyonunu takip etmek için bölgede bulunan Japon gazeteci Tsuneoka'nın Peşmerge güçleri tarafından yakalandığı duyurulmuştu. Söz konusu şahsın telefonunda bulunduğu öne sürülen, DEAŞ bayrağı önünde ve elinde silahla çekilen fotoğrafları yayınlanmıştı.


Yorumlar