Iraklı alim: Ayasofya kararı tüm Müslümanlar için büyük müjde

Ayasofya'nın yeniden cami olarak ibadete açılması dünyanın dört bir yanında sevinçle karşılandı. Irak'ta Şii dini merci Şeyh Cevad el-Halisi, Ayasofya'nın ibadete açılması kararının tüm Müslümanlar için büyük müjde ve sevinç olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Ayasofya kararı tüm Müslümanlar için büyük müjde

Irak'ta Şii dini merci Şeyh Cevad el-Halisi, Ayasofya'nın ibadete açılması kararına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

"Ayasofya'da yeniden gece gündüz Allah'ın isminin zikredilecek olması tüm Müslümanlar için büyük müjde ve sevinç, aynı zamanda Batı hegemonyası sırasında Türk halkına karşı atılan cahilce adımlardan birinin çökmesidir" ifadesini kullanan Halisi, ümmeti İslam ve insanlıktan uzaklaştırmaya yönelik sömürgeci planların karşısında yine ümmetin verdiği mücadelenin yanında olacaklarını kaydetti.

"KUDÜS'ÜN ÖZGÜRLEŞTİRİLMESİNİN BAŞLANGICI OLSUN"

Iraklı Şii dini merci Halisi, şunları kaydetti: "Bu vesileyle, ümmete ve özellikle de Türk liderliğine bu adımın Kudüs ve tüm Filistin'in özgürleştirilmesi yolunda dönüm noktası olması çağrısında bulunuyoruz. Bunun da ancak ümmetin birliği ve tüm İslam ülkelerindeki sömürgelerin sonlandırılmasıyla mümkün olacağına inanıyoruz."

ÇOCUKLARIN GÖZÜNDEN 15 TEMMUZ

 

Yorumlar