Irak'ta tansiyon düşmüyor: 319 ölü, 15 bin yaralı

Irak'ta kötü yaşam koşulları nedeniyle hükumete karşı başlatılan gösterilerde tansiyon düşmek bilmedi. Protestolarda şimdiye kadar 319 kişinin öldüğü açıklanırken 15 bin kişide yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Irak'ta tansiyon düşmüyor: 319 ölü, 15 bin yaralı

Irak’ın bazı bölgelerinde kötü yaşam şartları ve yolsuzluklardan şikayet eden binlerce gösterici 1 Ekim’den bu yana sokaklarda.

Ülkenin çeşitli bölgelerinde devam eden gösterilerde, şimdiye kadar yüzlerce kişi öldü binlercesi ise yaralandı.

319 ÖLÜ, 15 BİN YARALI

Irak Bağımsız Yüksek İnsan Hakları Konseyi ölü ve yaralılar hakkında bir açıklama yaparak devam eden gösterilerde 319 kişinin hayatını kaybettiği, 15 bin kişinin de yaralandığını duyurdu.

Ülkede 1 Ekim’de başlayan ve bazı yetkililerin istifa edeceği açıklanmasına rağmen gösteriler devam ediyor.

Irak Bağımsız Yüksek İnsan Hakları Konseyi gösterilerde ölen ve yaralananlar hakkında rapor yayınladı. Yayımlanan rapora göre, 1,5 aylık sürede 319 kişi yaşamını yitirirken, 15 bin kişi de yaralandı.

Eylemciler bugün Basra eyaletinde Um Kasr Limanı’na giden tüm yolları kapattı ve yük taşıyan TIR’ların limana ulaşmasına izin vermedi. Irak’ın en önemli gümrük kapılarından biri olan Um Kasr Limanı, gösteriler nedeniyle bir süre önce de kapatılmıştı. Irak Hükümeti Askeri Sözcüsü Abdülkerim Halef, 1 Ekim’de başlayan gösterilerin Irak’a faturasının 6 milyar dolardan fazla olduğunu söyledi.

Yorumlar