Irak'ta gerilim tırmanıyor, hükümet alarm verdi

Irak'ta iki gündür devam eden gösteriler giderek tehlikeli boyut alıyor. Hükümet, devlet kurumlarını koruması için güvenlik güçlerini harekete geçirirken, şu ana kadar göstericilere yönelik şiddetli müdahalelerde en az 7 kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Irak'ta gerilim tırmanıyor, hükümet alarm verdi

Irak'taki protesto gösterilerinde şu ana kadar 7 kişi hayatını kaybetti. Gösterilerin boyutu giderek büyüyor. Hükümet devlet kurumlarını korumak için harekete geçti.

Irak Savunma Bakanlığı hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle kamu kurumları ve diplomatik temsilcilikleri korumak üzere tüm birimlerini alarma geçirdi.

Bağdat ve özellikle güneydeki kentlerde "yaşam koşullarının iyileştirilmesi" talebiyle iki gündür devam eden gösteriler sebebiyle Irak Savunma Bakanlığıkamu kurumları ve diplomatik temsilcilikleri korumak üzere tüm birimlerini alarma geçirdi. Ayrıca Irak'ta 2 gündür süren hükümet karşıtı protestolarda biri polis 7 kişi hayatını kaybetti.

Irak'taki hükümet karşıtı gösteriler ağırlıklı olarak başkent Bağdat ve güney bölgelerinde sürüyor. Güvenlik güçleri de göstericilere zaman zaman gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale ediyor.

Ülkenin güneyindeki Zikar vilayetinde bugün düzenlenen gösterilerde güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetmişti.

Dün de başkent Bağdat'ta güvenlik güçlerinin göstericilere müdahalesinde 3 kişi ölmüş, 100'den fazla kişi yaralanmıştı.

Yorumlar