Irak Yüksek Seçim Komiserliğinin yeni üyeleri seçildi

BAĞDAT (AA) - Irak meclisi, ülkede bir süredir tartışmalara neden olan Yüksek Seçim Komiserliğinin yeni üyelerini belirledi. Yüksek Seçim Komiserliğinin yeni üyeleri, yapılan gizli oylama sonucu meclisteki 172 milletvekilinden 152'sinin...

Google Haberlere Abone ol
Irak Yüksek Seçim Komiserliğinin yeni üyeleri seçildi

BAĞDAT (AA) - Irak meclisi, ülkede bir süredir tartışmalara neden olan Yüksek Seçim Komiserliğinin yeni üyelerini belirledi.

Yüksek Seçim Komiserliğinin yeni üyeleri, yapılan gizli oylama sonucu meclisteki 172 milletvekilinden 152'sinin oyuyla seçildi.

Irak Ulusal İttifakı milletvekili Muhammed es-Suhyud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oylamanın, her birinde 9 aday bulunan 4 liste arasında gizli şekilde yapıldığını ifade ederek, "B" listesindeki üyelerin, 152 oyla seçildiğini ifade etti.

Şii lider Mukteda Sadr yanlıları, daha önce yapılan seçimlere hile ve şaibe karıştırıldığı ve siyasi partilere bağlı oldukları gerekçesiyle Yüksek Seçim Komiserliği üyelerinin yenilenmesi için geçen aylarda geniş çaplı gösteriler düzenlemişti.

Genel seçimlerin 12 Mayıs'ta yapılması beklenen Irak'ta geçen hafta, meclis tarafından seçim sürecinin denetimi için hakimlerin görevlendirilmesi yönünde bir karar alınmıştı.

Yorumlar