Irak Meclis Başkanı Cuburi:

- "Milletvekilleri ve meclise saldırılmasına yardımcı olan hiç kimseyi affetmeyeceğiz ve bunlar hakkında yargı sürecini başlattık"

Google Haberlere Abone ol
Irak Meclis Başkanı Cuburi:

SÜLEYMANİYE (AA) - Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, Mukteda es-Sadr yanlılarının hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'yi ihlal ederek meclis binasına girmesinde sorumluluğu bulunan milletvekili ve memurlar ile ilgili yargı sürecinin başlatıldığını bildirdi.

Cuburi, Süleymaniye kentindeki basın toplantısında, "Milletvekilleri ve meclise saldırılmasına yardımcı olan hiç kimseyi affetmeyeceğiz ve bunlar hakkında yargı sürecini başlattık." dedi.

Meclis binasına saldırılmasının, devlete saldırı niteliği taşıdığını dile getiren Cuburi, Yeşil Bölge baskınından sonra IKBY'ye giden Kürt milletvekillerinin Bağdat'a geri dönerek meclis oturumlarına katılmasının önemli olduğu belirtti.

Irak Meclis Başkanı Cuburi, yarın Süleymaniye'de Meclis Başkan Yardımcısı Aram Şeyh Muhammed, KYB ve Goran Hareketi'nden milletvekilleri ile görüşecek.

Cuburi'nin Süleymaniye'deki temaslarının ardından Erbil'i de ziyaret etmesi bekleniyor.

Şii lider Sadr yanlıları, 30 Nisan'da Yeşil Bölge'yi ihlal ederek meclis binasına girmişti. Sadr yanlısı bir grup eylemci, aralarında Kürt kökenli Meclis Başkan Yardımcısı Aram Şeyh Muhammed, Şii Fazilet Partisi lideri Ammar et-Tuma'nın da olduğu bazı milletvekillerine saldırmıştı. Eylemcilerin saldırısı sırasında Kürt KYB'li kadın milletvekili Ala Talabi ve Rengin Abdullah da bir süre araçlarında mahsur kalmıştı.

Yorumlar