Irak ile Ürdün arasındaki sınır kapısında ticari hareketlilik

BAĞDAT (AA) - Terör örgütü DEAŞ nedeniyle 3 yıl kapalı kaldıktan sonra geçen yıl yeniden açılan ve sınır ticareti açısından oldukça önemli olan Irak ile Ürdün arasındaki Traybil Sınır Kapısı'ndan son bir hafta içinde 500'den...

Google Haberlere Abone ol
Irak ile Ürdün arasındaki sınır kapısında ticari hareketlilik

BAĞDAT (AA) - Terör örgütü DEAŞ nedeniyle 3 yıl kapalı kaldıktan sonra geçen yıl yeniden açılan ve sınır ticareti açısından oldukça önemli olan Irak ile Ürdün arasındaki Traybil Sınır Kapısı'ndan son bir hafta içinde 500'den fazla tır geçti.

Irak'ın yarı resmi gazetesi "Sabah"a konuşan Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki Nakliyat Şirketleri Müdürü İmad Abdurrezzak el-Esadi, bakanlıkla koordineli bir şekilde komşu ülkelerle daha önce yapılan tüm ekonomik anlaşmaların aktive edilmesiyle birlikte Irak ile Ürdün arasındaki karşılıklı tır geçişlerinde önemli bir hareketliliğin yaşandığını belirtti.

Esadi, iki ülke arasındaki mevcut anlaşmalar çerçevesinde, Ürdün tarafının artık Irak'a ait ticari mal taşıyan araçların sınırdan geçişlerine izin verdiğini ve son bir hafta içinde sınır kapısından karşılıklı olarak 563 tırın geçtiğini ifade etti.

Irak'ın batısındaki Enbar vilayeti sınırları içerisinde yer alan ve terör örgütü DEAŞ'ın saldırıları nedeniyle 2015 yılında kapatılan Irak ile Ürdün arasındaki tek sınır kapısı durumundaki Traybil, bölgede tam anlamıyla güvenliğin sağlanmasının ardından 30 Ağustos 2017'de yeniden açılmıştı.


Yorumlar