Irak Başbakanı İbadi Erbil'e geldi

ERBİL (AA) - Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 12 Mayıs'ta yapılacak genel seçim çalışması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentine geldi. İbadi'yi, Erbil Uluslararası Havalimanı'nda IKBY Başbakanı Neçirvan...

Google Haberlere Abone ol
Irak Başbakanı İbadi Erbil'e geldi

ERBİL (AA) - Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 12 Mayıs'ta yapılacak genel seçim çalışması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentine geldi.

İbadi'yi, Erbil Uluslararası Havalimanı'nda IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani karşıladı. İbadi, IKBY'nin 25 Eylül 2017 tarihinde düzenlediği gayri meşru referandumdan sonra ilk kez Erbil'e geldi.

Barzani ile havalimanında basına kapalı bir araya gelen İbadi, daha sonra Saad Abdullah Konferans Salonu'na geçerek, liderliğini yaptığı Zafer Koalisyonu'nun Erbil milletvekili adaylarının tanıtım programına katıldı.

Milletvekili tanıtım toplantısında kısa bir konuşma yapan İbadi, "Siyasilerin vatandaşlar arasında ayrım yapmasına izin vermeyiz. Bizler, Erbil, Süleymaniye, Basra, Enbar, Bağdat ve Misanlı vatandaşlar arasında herhangi bir ayrımın yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

İbadi, "Bugün, zindan ve trajedilerden arındırılmış, kendi çocukları arasına herhangi bir fark ayrımı yapmadan yeni bir devlet inşa ediyoruz." dedi.

IKBY'den daha fazla dayanışma talebinde bulunan İbadi, "Anayasa çerçevesinde ve demokratik bir ortamda aynı ülkeden olan kardeşler, aralarındaki tüm ihtilafları çözebilir." diye konuştu.

Irak'taki önceki genel seçimlere nazaran ilk defa Arap siyasi partileri IKBY'de seçim ofisleri açıp, buradan da oy almak için çalışmalar yürütüyor.

Başbakan İbadi'nin, Erbil'den sonra Duhok vilayetindeki seçim çalışmalarına katılması bekleniyor. İbadi, dün Musul ve Süleymaniye kentlerini ziyaret etmişti.

Irak'ta 12 Mayıs'ta yapılacak genel seçimlere toplamda 328 milletvekilinin yer alacağı meclise girebilmek için 7 bin 376 aday yarışıyor. Yaklaşık 37 milyon nüfuslu Irak'ta 24 milyon kayıtlı seçmen bulunuyor.

Yorumlar