"İptal seçimler"in tarihi açıklandı

31 Mart'ta yapılan seçimlerden sonra, itirazlar sonucu iptal edilen yerlerin seçimlerine dair tarih açıklandı. YSK, iptal seçimler için 2 Haziran 2024 tarihini belirledi.

Google Haberlere Abone ol
"İptal seçimler"in tarihi açıklandı

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)_ 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde herhangi bir iptal durumunda, yeniden seçimlerin 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını duyurdu. 

YSK'nın aldığı karara göre, 31 Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimlerin iptali halinde, ilgili seçim çevresinde yeniden seçim yapılması kararlaştırıldı. Yeniden seçimlerin, 2024 yılının haziran ayının ilk pazar günü, yani 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilmesi gerektiği belirtiliyor.

Yapılan düzenleme, belediye seçimleri, muhtarlık ve ihtiyar meclisi/heyeti üyeliği seçimleri için geçerli olacak. Aynı zamanda, 1 Ocak 2024'ten itibaren oluşan mahalli idare birimleri kapsamındaki köyler için de muhtar ve ihtiyar meclisi üyeliği seçimleri bu tarihte yapılacak.

YSK'nın yayımladığı kararda vurgulandığı üzere, iptal edilen seçimlerin yeniden yapılması durumunda, seçimlerin tekrarı ve devamı niteliğinde olduğu için sadece oy verme işlemlerinin tekrarlanması gerekecek.

Yorumlar