iPhone Otomatik Kilit Çalışmıyor veya iPhone ekran kapanma sorunu

iPhone cihazlarda şarj süresini daha uzun tutmak ve enerji tasarrufu sağlamak için kullanılan otomatik kilitleme kilidi bazen sorun olabiliyor.

Google Haberlere Abone ol
iPhone Otomatik Kilit Çalışmıyor Sorunu

iPhone cihazlarda bulunan ekranın otomatik kapanması ya da bir türlü kapanmaması bazen sorun olabiliyor. Bazı kullanıcılar iPhone telefonunun ikide bir kapanmasından şikayet ederken bazıları da hiç kapanmamasından şikayetçi olabiliyor. Pil ömrünü veya şarj süresini uzun tutmak isteyenler genellikle otomatik ekran kapanma uygulamasını açık bırakıyor. Belli bir süre sonra ekran kendiliğinden kapanıyor. Bu süreleri ayarlamak kullanıcının kendi yetkisindedir. minimum 30 saniye olmak üzere bir dakika, iki dakika gibi sürelerle ekranın otomatik kapanması sağlanabilir. 

Otomatik ekran kilidinin açılması veya kapatılması normalde kolay bir yöntemdir. Birçok kullanıcı bunu bilir. Ancak bazen "Otomatik kilit" tuşunun tamamen pasif olduğu görülüyor. Birçok kimse bu tuşun nasıl aktif edileceğini bilmiyor. Bazı internet sitelerinde ve forumlarda "Ekran ve Parlaklık" menüsünde yer alan "Otomatik Kilit" ekranının nasıl açılacağı konusunda bilgiler veriyor. Ancak bazı durumlarda tamamen pasif durumda olan bu tuşun nasıl aktif edileceği belirtilmiyor. 

NORMALDE BİLİNEN YÖNTEM

iPhone cihazlardaki "Otomatik Kilit" tuşunu açmak ya da kapatmak isteyenlerin şu adımları izlemeleri önerilir:

Otomatik Kilidi açmak için:

1) Ana ekranınızdan Ayarlar uygulamasını açın.

2) Ekran ve Parlaklık menüsüne gidin.

3) Otomatik Kilit seçeneğine dokunun.

4) Seçeneklerden kendinize uygun bir süreyi 30 Sn. gibisinden seçeneği seçin.

Otomatik kilidi kapatmak için:

Otomatik kilidi kapatarak telefonuzun hiçbir şekilde kapanmasını istemiyorsanız, örneğin kitap okurken ekranın bir anda kapanmasından rahatsız oluyorsanız bunun için "Otomatik Kilit" kapatma seçeneğini seçmeniz gerekiyor. 

Bunun için de yine aynı şekilde yukarıdaki adımları izliyorsunuz. 

Dördüncü adımdaki süre seçme seçeneklerinin sonunda yer alan "Asla" seçeneğini seçtiğinizde telefonunuz asla kilitlenmez. 

Peki, bütün bunları yapabilmek için "Otomatik Kilit" tuşu pasif ise ne yapmamız gerekiyor. 

"Otomatik Kilit Pasif" durumdaysa hiçbir işlem yapamazsınız. 

Bunu için öncelikle bu kilidi açmak gerekiyor. Peki, "Otomatik Kilit" nasıl aktif hale getirilerek açılıyor?

Otomatik kilidi açmak için "Ayarlar" sekmesinden "Pil" seçeneğini seçiyoruz. Burada yer alan "Düşük Güç Modu" düğmesini kapatıyoruz. Düğmeyi kapattıktan sonra "Otomatik Kilit" tuşu da kendiliğinden aktif hale gelecektir. 

Yorumlar

özdemir Teşekkür ederim çok yardımcı oldu.
ÇAĞLAYAN teşekkürler
ABDULLAH ALLAH RAZI OLSUN
Nurullah eyvallah kardeş