iPad için WhatsApp var mı? WhatsApp web tablette nasıl kullanılır?

iPad için WhatsApp uygulaması var mı, WhatsApp web tablette nasıl kullanılır? sorusu, ipad üzerinden mesajlaşmak isteyen ancak bu imkanı bulamayanlar tarafından sıkça sorulan bir sorudur.

Google Haberlere Abone ol
iPad için WhatsApp var mı? WhatsApp web tablette?

Dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması WhatsApp cep telefonları ve Web üzerinden rahatlıkla kullanılabiliyor. Ancak uygulamayı iPad üzerinde kullanmak isteyen vatandaşlar ise bir türlü bu imkandan faydalanamıyor. Çünkü WhatsApp'ın iPad üzerinden kullanılabilecek uygulaması bulunmuyor. Henüz Facebook'un bizzat kendisi tarafından geliştirilmiş bir uygulaması yok. 

Appstore'da iPad için WhatsApp şeklinde arama yaptığınızda ise karşınıza biri yerli biri de yabancı iki uygulama karşınıza çıkıyor. iPad üzerinden kullanılabilecek bu uygulamaların resmi WhatsApp veya onun sahibi Facebook şirketiyle bir ilgisi bulunmuyor. Tamamen kişisel girişimler sonucu geliştirilmiş iki uygulama olarak karşımıza çıkıyor. 

Peki, bu uygulamaları kullanmak sağlıklık mı?

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olarak bilinen Facebook ve onun sahibi olduğu WhatsApp, en son teknolojik verilerle donatıldıkları halde güvenilir olarak bulunmazken; AppStore'da kim oldukları bilinmeyen birileri  tarafından geliştirilen WhatsApp uygulamasını kullanmak elbette güven vermez. Ancak yine de bu uygulamaları kullananlar var. Güvenliğini ve gizliliğini düşünenler bu tür uygulamaları kullanmazlar. 

RESMİ UYGULAMA YAKINDA GELEBİLİR

iPad için WhatsApp uygulaması çok yakında App Store’daki yerini alabilir. WhatsApp’ı artık iPad’inizden de kullanabileceksiniz.

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp; bildiğiniz gibi iPhone, Android, Windows Mobile, Windows, macOS ve web üzerinden hizmet veriyor. Uzun yıllardır tablet sürümü için bir adım atmayan WhatsApp bugün müjdeli haberi sızdırdı. iPad için WhatsApp uygulaması çok yakında App Store’daki yerini alabilir.

WhatsApp’ın hangi platformlarda olduğunu gösteren bölümde iPad ibaresinin yer alması, uygulamanın iPad’e çok yakında geleceğinin sinyallerini veriyor. Ancak henüz WhatsApp’ın iPad’de nasıl çalışacağı bilinmiyor.

Hat üzerinden aktifleşen WhatsApp, iPad’de sadece hücresel veri destekli modellerinde çalışma gibi bir ihtimali bulunuyor. Numara kopyalama olmadığı için WhatsApp’ı hem iPad’den hem de iPhone’dan aynı anda kullanmak mümkün olmayabilir.

Şimdilik iPad sahipleri, Safari‘den web.whatsapp.com sitesini açıp, iPhone ile uygulamayı bağlayabiliyor. WhatsApp Web’i iPad üzerinden kullanmaktan başka şimdilik farklı bir yöntem bulunmuyor.

Yorumlar