İnternette ikinci el tulum satarken üst düzey yönetici oldu

- Eskişehir'de düzenlenen etkinliğe katılan iş kadını Elif Adem, ev hanımlığından uluslararası şirkette üst düzey yöneticiliğe ulaşan hikayesi üzerinden kadınlara girişimcilik ruhunu nasıl ortaya çıkarabileceklerini anlattı - Adem: "İkinci el tulum satarak başladığım macera farklı bir noktaya geldi. Şu anda 28 ülkede bulunan 32 yıllık bir firmanın Türkiye'deki en üst düzey yöneticisiyim. Anlatırken film gibi geliyor ama bunları yaşarken olumsuz eleştiriler, negatif yorumlar çok geldi. İyi ki olumsuz düşünenleri dinlememişim diyorum"

Google Haberlere Abone ol
İnternette ikinci el tulum satarken üst düzey yönetici oldu

ESKİŞEHİR (AA) - Uluslararası bir firmanın Türkiye yöneticisi Elif Adem, çocuğunun ikinci el zıbınlarını satarak ev hanımlığından dünya devi şirkette üst düzey yöneticiliğe uzanan hikayesi üzerinden kadınlarla girişimcilik ruhunu nasıl ortaya çıkartabileceklerini paylaştı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesince 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Taşbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Kadın Girişimciler" konferansında konuşan 37 yaşındaki iş kadını Adem, iş yaşamındaki başarı hikayesini anlattı.

Elif Adem, tekstil ticaretiyle uğraşan babasının iflas ettiğini, ailesinin ekonomik durumu kötü olduğu için hem okuyup hem de çalışmak zorunda kaldığını söyledi.

O dönem ekonomik zorluklar yaşadığını, isteyip de alamadığı çok şey olduğunu anlatan Adem, "Evlendim, oğlum doğduktan bir süre sonra iş aramaya başladım. Girişimcilikle ilgili bir şeyler yapmak istiyordum ama param yoktu. Evi temizlerken çocuğuma gelen hediyeleri fark ettim. Bunları değerlendirdim. Oğluma gelen eşyaları ikinci el olarak internetten satmaya başladım. İkinci el tulum satarak başladığım macera farklı bir noktaya geldi. Network marketing işine uzak bakıyordum ama artık o alanda çalışmaya başladım." diye konuştu.

- "Şu an hızla büyüyen bir ekibi organize ediyorum"

Üniversitede önce turizm işletmeciliği okuduğunu, ardından sahne sanatları dramatik yazarlık bölümü özel yetenek sınavına girdiğini ve kazandığını anlatan Adem, şöyle devam etti:

"Okul bittikten sonra İstanbul'da halk eğitim merkezi ve bazı özel kuruluşlarda yaratıcı drama koçu olarak çalıştım. Eşimin işi sebebiyle 2012 yılında Amerika'ya taşındık. Online bir satış sayfam vardı. 2014 yılında şu an çalıştığım firmayla tanıştım ve iş ortağı oldum. 2015'te Türkiye'ye kesin dönüş yaptım. Şu an hızla büyüyen bir ekibi organize ediyorum. 28 ülkede bulunan 32 yıllık bir firmanın Türkiye'deki üst düzey yöneticisiyim. Anlatırken film gibi geliyor ama bunları yaşarken olumsuz eleştiriler, negatif yorumlar çok geldi. İyi ki olumsuz düşünenleri dinlememişim diyorum."

- "Kadınlar pes etmemeli"

Elif Adem, işin sırrının yürümekten vazgeçmemekte olduğuna işaret ederek, katılımcılara hitaben, "Siz bu olumsuz düşüncelere karşı ne kadar başarılı olursanız çevrenizdeki 'Yapamaz.' diyenler size saygı duymaya başlıyor. Diyeceksiniz ki siz çok sosyalsiniz. Ben topluluk önünde konuşmaktan korkan içine kapanık utangaç bir insandım. Ya pes etmem lazım ya da 'Buradayım.' demem lazımdı. Ben devam etmeyi tercih ettim." yorumunu yaptı.

Kadınlara pes etmemeleri konusunda öneride bulunan Adem, "Şans diye bir şey yok, inanır ve çabalarsanız amacınıza ulaşırsınız. İnsansak ottan böcekten ayrılan yanlarımız olmalı, farkımız olmalı. Heybemiz var orada 'Allah razı olsunlar' biriktiriyoruz. Ölürken de onlarla gidiyoruz. Önce başaracağız sonra başkasına öğreteceğiz, bize 'Allah razı olsun.' diyecekler ve onlarla gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar