İnternet çetesinden 30 milyar liralık vurgun

İnternet üzerinden dolaşıma soktukları sahte uygulamalar aracılığıyla vatandaşları dolandıran çetenin 30 milyar liralık bir vurgun yaptığı ileri sürülüyor. Çeteye düzenlenen operasyonda 74 kişi tutuklandı, 58 kişi ise tutuksuz yargılanacak.

Google Haberlere Abone ol
İnternet çetesinden 30 milyar liralık vurgun

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen bir operasyonla, mobil uygulamalar aracılığıyla vatandaşları dolandıran bir şebeke çökertildi. Şebekenin, vatandaşlara yüksek kazanç vadeden sahte uygulamalar üzerinden dolandırıcılık yaptığı belirlendi.

Adana merkezli yürütülen ve "Sibergöz-23" adı verilen operasyon, İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Antalya, Bitlis, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kırıkkale, Kocaeli, Kütahya, Ordu, Sivas ve Şırnak olmak üzere 20 ilde eş zamanlı olarak başlatıldı. Operasyonda, Adana Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından çok sayıda adrese baskın düzenlendi ve 146 şüpheli gözaltına alındı.

ELE GEÇİRİLEN DELİLLER

Baskınlar sırasında, 2 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı av tüfeği, 35 kripto varlık madenciliği cihazı, 2 milyon 586 bin TL, büyük miktarda altın ve döviz ile dijital materyaller ele geçirildi. Ayrıca, şüphelilerin yaklaşık 300 milyon TL değerindeki taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konuldu.

Soruşturma kapsamında, şüphelilerin banka hesaplarında yapılan incelemeler sonucunda, yaklaşık 30 milyar TL değerinde işlem yapıldığı tespit edildi. Elde edilen suç gelirlerinin kripto paraya dönüştürülerek takibinin zorlaştırıldığı belirlendi.

ADLİ SÜREÇ

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından Adana Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. İşlemleri tamamlanan şüphelilerden 74’ü tutuklanırken, 58’i adli kontrol şartıyla, 14’ü ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Operasyon, vatandaşları yüksek kazanç vaadiyle kandırarak dolandırıcılık yapan şebekelerin deşifre edilmesi ve suç gelirlerinin takibine yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Yorumlar