İnstagram'dan duyurdu, Jeff Bezos'tan 10 milyar dolarlık bağış

Dünyaca ünlü alış-veriş sitesi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, İnstagram hesabından yaptığı açıklama ile iklim değişikliği için 10 milyar dolar bağış yapacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Jeff Bezos'tan 10 milyar dolarlık bağış

Amazon'un kurucusu ve dünyanın en zenginleri arasında ilk sıralarda yer alan Jeff Bezos, sosyal medya hesabı Instagram'dan yaptığı açıklama ile 10 milyar dolarlık bağış yapacağını duyurdu. Bezos, bağışı iklim değişikliyle mücadelede bilim insanları, aktivistler ve sivil toplum örgütlerinin çalışmalarını desteklemek için yapacağını kaydetti.

İklim değişikliğin dünya için en büyük tehdit olduğunun altını çizen Bezos, yaptığı açıklamada ''Hepimizin paylaştığı bu gezegendeki iklim değişikliğinin yıkıcı etkileriyle mücadele etmek için hem bilinen yolları güçlendirmek hem de yeni yollar keşfetmek için diğerleriyle birlikte çalışmak istiyorum.'' ifadesini kullandı.

Bezos, ''Dünyayı kurtarabiliriz ancak bunun için büyük şirketler, küçük şirketler, ulus devletler, küresel organizasyonlar ve bireylerdin birlikte harekete geçmesi gerek. Dünya hepimizin ve onu gelin birlikte koruyalım.'' değerlendirmesinde bulundu.

Dünyanın en zengin insanları listesinde ilk sıralarda yer alan lan Bezos'un kişisel servetinin 130 milyar doları geçtiği tahmin ediliyor.

Yorumlar