İnstagram neden sürekli durduruluyor?

İnstagram kullananlar sık sık "maalesef durduruldu" hatasıyla karşılaşabiliyor. Peki İnstagram neden sürekli durduruluyor?

Google Haberlere Abone ol
İnstagram neden sürekli durduruluyor?

Instagram zaman zaman güncelleme sonrası Instagram durduruldu hatası verebiliyor. Özellikle bazı telefon modellerinde bu durum daha çok rastlanıyor: Samsung, General Mobile,  Huawei gibi markalarda güncelleme sonrası bu hata alınabiliyor.

Güne özel Instagram durduruldu sorunları ile ilgili çözümler:

 5 Mayıs 2018 Instagram durduruldu hatası(bilgi ve çözüm için tıklayın)
Genel Instagram duduruldu hatası alanlar için çözüm önerileri:

1. Instagram durduruldu hatasını çözmek için ilk denemeniz yöntem:

Telefonunuzun Ayarlar bölümüne girin.

Uygulamalar başlığına tıklayın ve listeden Instagram uygulamasını bulun.

Instagram başlığına tıkladığınızda Uygulama bilgileri penceresi açılacaktır.

Bu sayfada Önbelleği Temizle butonuna basın.

2. Instagram uygulamasını güncelleyin. Instagram durduruldu hatasının sebebi kullandığınız Instagram uygulamasının güncel olmaması olabilir. Instagram uygulamasını market üzerinden güncelleyebilirsiniz. Veya tam tersi bir durum da söz konusu olabilir. Güncelleme sonrası instagram durduruldu hatası karşınıza çıkabilir. Bu durumda daha eski sürüm Instagram yükleyebilirsiniz. Daha sonra Instagram yeni güncelleme çıkardığında en son sürümü yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bazen Instagram güncellemeleri sonrasında Instagram durduruldu hatası alınabiliyor.

3. Instagram uygulamasında bu hatayı almanızın sebebi arka planda çalışan uygulamalar olabilir. Ram yetersiz kalır ve bu durumda da Instagram uygulaması çalışmayı durdurur. Bu durumu düzeltmek için yapabilecekleriniz,

Öncelikle arka planda çalışan uygulamaları kapatın.

Daha sonra 3. parti bir yazılım ile telefonunuzu temizleyebilirsiniz. Clean Master bu konuda en çok kullanılan uygulamalardan biridir.

4. Instagram uygulamasını telefonunuzdan silin. Telefonunuzu yeniden başlatın. Instagram uygulamasını sildiğinizde Instagram hesabınız ve verileriniz kaybolmayacaktır. Instagram uygulamasını daha sonra Google Play Store üzerinden indirip, hesap bilgilerinizi girerek açabilirsiniz. 

Tüm bu işlemlerden sonra hatayı almaya devam ediyorsanız telefonunuza reset atmayı deneyebilirsiniz. Ancak bu işlem cihazdaki tüm verileri silecektir. Cihaz sıfırlama işlemine geçmeden önce uygulama ve verilerinizin yedeğini alın. Telefonunuzu sıfırlamak için:

Ayarlar menüsü altında bulunan Yedekle ve sıfırla ya girin.

Fabrika verilerine sıfırla ya tıklayın.

Son olarak Telefonu sıfırla ve Her şeyi sil diyerek işlemi onaylayın.​

Bu adımlardan biri sorununuzu çözecektir. Tüm bu adımları denemenize rağmen Instagram durduruldu hatası alıyorsanız uzmanim.net üzerinden soru olarak sorabilirsiniz.

5. Instagram uygulamasının eski bir sürümünü yükleyin 

Eğer yukarıdakiler işinize yaramadıysa eski bir sürümü yüklemek sorununuza çare olabilir.Eski sürüm Instagram versiyonlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Kaynak: Uzmanim.net

Yorumlar