"İnsanlığın Ortak Mirası Kudüs" sergisi

- Kudüs Platformu, Kudüs'ün işgalinin 50. yılında "İnsanlığın Ortak Mirası Kudüs" konulu sergi açtı - KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar: - "Kudüs'ü yalnız bırakmamamız gerekiyor. Bu bilinci aşılamamız gerekiyor. Çünkü, Kudüs bizim için sadece bir toprak parçasından ibaret değil, bizim medeniyetimizin kaynağı, bizim için bir dava. Kudüs aslında insanlığa çok şeyler öğreten bir dava"

Google Haberlere Abone ol
"İnsanlığın Ortak Mirası Kudüs" sergisi

İSTANBUL (AA) - Kudüs Platformu, İsrail'in tarihe "6 Gün Savaşları" olarak geçen muharebeler sonrasında Kudüs'ü tamamen işgal etmesinin 50. yılında, "İnsanlığın Ortak Mirası Kudüs" ismiyle sergi açtı.

Beyazıt Meydanı'nda Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) destekleriyle açılan serginin kurdelesini, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı, KADEM Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, İstanbul Valisi Vasip Şahin'in eşi Şeyma Şahin, Kudüs Platformu Başkanı Belkıs İbrahimhakkıoğlu ve diğer katılımcılar birlikte kesti.

Katılımcılar, daha sonra sergi görevlisinden bilgi alarak, sergiyi gezdi. Kudüs tarihini ve önemini 3 dönemde anlatan sergide, infografik ve interaktif bölümler de yer aldı.

Sümeyye Erdoğan Bayraktar yaptığı açıklamada, serginin açılışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Müslümanların Kudüs'ü yalnız bırakmaması gerektiğini vurguladı.

Bayraktar, şöyle konuştu:

"Bizim Kudüs'ü hatırlatmamız, hatırlamamız, yaşamamız ve yaşatmamız gerekiyor. Sadece İstanbul'da yaşatmak değil, aynı zamanda bizlerin de olabildiğince Kudüs'e gidip, Kudüs'ü yalnız bırakmamamız gerekiyor. Bu bilinci aşılamamız gerekiyor. Çünkü, Kudüs bizim için sadece bir toprak parçasından ibaret değil, bizim medeniyetimizin kaynağı, bizim için bir dava. Kudüs aslında insanlığa çok şeyler öğreten bir dava. Bugün çok ciddi sancılarını yaşadığımız, medeniyetler çatışması adı altında pompalanmaya çalışılan kavgaların, savaşların aslında yaşanmayabileceğini gösteren, bütün insanlık mirasının bir arada yaşayabildiği örnek coğrafyalarda birisi. Bizim de bunu sahiplenmemiz, yeni nesillere Kudüs'ten alacağımız dersleri öğretmemiz gerekiyor."

"Bizim bir parçamız Kudüs. Sergiyi gezerken sanki Anadolu'nun bir şehrini görüyormuş gibi Kudüs'ten manzaraları izledik. Bizim bir parçamız ama şu anda çok mahzun, hüzün içinde." ifadesini kullanan Sümeyye Erdoğan Bayraktar, yakın gelecekte Kudüs'ün de mutlu ve huzurlu günlerini görmek ümidiyle sergiyi gezdiklerini kaydetti.

Platform Başkanı Belkıs İbrahimhakkıoğlu da Kudüs'ün derin anlamlarıyla insanlığa mesajlar ileten bir şehir olduğunu belirterek, "Onun kutsiyetine gölge düşürmeyecek hayırlı hizmetleri Allah nasip etsin. Bu mirası bir insanlık mirası olarak aldık. İnşallah layık olacak şekilde insanlığa bu mesajı duyurabiliriz." diye konuştu.

"İnsanlığın Ortak Mirası Kudüs" sergisi, 22 Haziran'a kadar Beyazıt Meydanı'nda ziyaret edilebilecek ve daha sonra çeşitli illerde açılacak.


Yorumlar