İnsani bir ziyarete bile tahammül edemediler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kadir Mısıroğlu ziyaretinin bazı kesimler tarafından tepki çekmesi üzerine açıklama yapmak zorunda kaldı

Google Haberlere Abone ol
İnsani bir ziyarete bile tahammül edemediler

Yazar Kadir Mısıroğlu'nu hasta yatağında ziyaret edilmesi bazı kesimlerde tepkiyle karşılanmıştı. Ziyaretin tepkiyle karşılanması Diyanet'te rahatsızlığa neden oldu. Diyanet açıklama yapmak zorunda kaldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Başkan Prof. Dr. Ali Erbaş'ın yazar Kadir Mısıroğlu'na gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Söz konusu ziyaret 9 Kasım 2018 tarihinde saat 14.30 sularında ve tamamen insani duygularla yapılan bir hasta ziyaretidir" denildi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş'ın yazar Kadir Mısıroğlu'na gerçekleştirdiği ziyaret sonrası gelen tepkiler üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Erbaş'ın bir ziyareti ile ilgili bazı medya mecralarında gerçeklerle bağdaşmayan haber ve yorumlar yapıldığı görülmektedir. Söz konusu ziyaret 9 Kasım 2018 tarihinde saat 14.30 sularında ve tamamen insani duygularla yapılan bir hasta ziyaretidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

KİMLER TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın Kadir Mısıroğlu'nu ziyaretine tepki gösterenlerden biri de Yazark Ahmet Hakan Coşkun'du. Ahmet Hakan Coşkun, insani ziyareti hazmedemediğini belirttiği Hürriyet'teki köşesinde konuyla ilgili şunları yazmıştı: 

Ahmet Hakan'ın '10 Kasım'da kenefe gidin' diyen adamı ziyaret etmek başlıklı yazısı şöyle:

"10 Kasım günü sosyal medyaya Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Kadir Mısıroğlu'nu ziyaretinin fotoğrafları yansıdı. Söylendiğine göre… Bu bir hasta ziyaretiymiş. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, özgür bir kişidir. Tabii ki istediği zaman, istediği kişiyi ziyaret edebilir. Karışmayız, etmeyiz. Ne haddimize!
Ama… Fakat… Lakin… Yalnız… Onun istediği kişiyi ziyaret etme özgürlüğü varsa… Bizim de kendisine şöyle bir soruyu sorma özgürlüğümüz vardır:

Sayın Diyanet İşleri Başkanımız!

Hastalandığı için evinde ziyaret ettiğiniz ve kendisine ödüller takdim ettiğiniz Kadir Mısıroğlu adlı zat, '10 Kasım'da saat 9'u 5 geçe kenefe gidin!' diye bir beyanda bulunmuştur. Her şeyi ama her şeyi bir tarafa bırakıp… Sadece İslam ahlakı, sadece İslam terbiyesi, sadece İslam medeniyeti, sadece İslam tasavvuru, sadece İslam hoşgörüsü ve sadece nebevi tebliğ açısından… '10 Kasım'da saat 9'u 5 geçe kenefe gidin!' sözünü bize bir yorumlar mısınız lütfen. Yapacağınız yorumu merakla bekler, iki cihan saadeti dilerim."

ZİYARETE CHP DE TAHAMMÜL EDEMEDİ

Hasta yatağındaki Kadir Mısıroğlu'na yapılan ziyaret en çok da CHP cephesinden tepki çekti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın yazar Kadir Mısıroğlu'na ziyaretiyle ilgili olarak, "Bu sabah, Anıtkabir'e giden Recep Tayyip Erdoğan'a soruyoruz. Sen Anıtkabir'e giderken, senin atadığın, senin arkasında durduğun adam Mısırlıoğlu'nu ziyaret ediyorsa, senin samimi davranışın Anıtkabir'deki davranış değil. Eğer bu adamı 1 dakika bile görevde tutarsan, dönüp de Atatürk'e karşı, saygı gösteriyormuş, onu anıyormuş gibi yapma. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sana söylüyoruz. Bizim vergilerimizle aldığın o maaşın her bir kuruşu haram zıkkım olsun. O parayı yemek, o parayla geçinmek, o parayla mutlu olmak sana nasip olmasın. Bugün saat tam 9'u 5 geçe hepimiz Atatürk'ün önünde saygıyla eğilirken, hepimiz telefonlarımızda, internette, gazete haberlerinde, Atatürk'ten nefret eden bu adamı ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı'nı gördük. Yunanı, Türk ordusuna tercih eden bir adamın yanına ziyarete giden kişinin 1 dakika bile görevinde tutulmaması gerekiyor. Eğer Recep Tayyip Erdoğan onu görevde tutmaya devam ederse, bugün gittiği ziyaretin, deftere yazdığı notların, bıraktığı çelengin hiçbir anlamı yoktur "demişti.

Yorumlar