İnsan vücuduna faydalı 11 doğal vitamin

Sağlığımızı korumak için vücudumuza dikkat etmeliyiz. Bunun içinde bazı vitaminleri belli aralıklarla veya sürekli kullanmak durumundayız. İşte vücudumuza faydalı 11 doğal vitamin.

Google Haberlere Abone ol
İnsan vücuduna faydalı 11 doğal vitamin

İnsan sağlığını korumak için vücudunua dikkat etmek zorundadır. Bunun içinde bazı vitaminleri belli aralıklarla veya sürekli kullanması gerekmektedir. İnsan vücuduna faydalı 11 doğal vitamini sizler için derledik.

VÜCUDA FAYDALI 11 DOĞAL VİTAMİNLER

BUĞDAY: Buğday tanesi inanılmaz besleyicidir. Lifli gıdalar sağlıklı bir beslenmenin temelidir. Kepekli buğdayunundan yapılan kurabiye vb. bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlığı önler. Vücudun özümsediği kalsiyum, demir ve çinko burada depolanır. Besin değeri, potansiyel olarak yulaf ve mısırdan daha yüksek olan buğday, bağırsak ve rektum kanserini önleyici faktörler içerir.

ADAÇAYI: Mide ve bağırsak gazlarını giderir. Mide bulantısını keser. Hazım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Göğsü yumuşatır. Astım hastaları için yararlıdır ve kadınların menopoz döneminde de faydalıdır.

AYVA: İshal ve dizanteriyi keser. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. İnce bağırsak iltihabını giderir. Kanı temizler. Çarpıntıyı dindirir. Kurutulmuş yaprağı ise öksürüğü keser.

DEFNE: Terletir, ateşi düşürür. İdrar ve adet söktürür. İştah açar. Sinir ağrılarını dindirir. Vücuda rahatlık verir.

ÇÖREKOTU: İştah açar. Vücuda kuvvet ve dinçlik verir. Mide ve bağırsak gazlarını söker. Hazmı kolaylaştırır.

BİBER: Mideyi kuvvetlendirir. İştahı açar ve hazmı kolaylaştırır.

BADEM: Böbrek, mesane ve tenasül yollarındaki iltihapları giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.

BEZELYE: Sinir sisteminde sorunları olanlara tavsiye edilir. Taze ve donmuş olarak kullanılabilen bezelye B1, C vitaminleri, protein, lif ve folik asit içerir.

ÇEMEN: Balgam söktürür. Vücuda rahatlık verir.

ANASON: İştahsızlığı ve yemeklere karşı duyulan tiksintiyi giderir. Mide ve bağırsak gazlarını söktürür. İdrarı arttırır. Öte yandan kusmayı ve ishali keser. Hazmı kolaylaştırır.

AHUDUDU: Kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Terletir ve idrar söktürür. Kabızlığı giderir. Dinç olmanızı sağlar. Enerji verir.

Yorumlar