İngiltere prensine böyle veda etti

İngiltere, bir hafta önce hayatını kaybeden Kraliçe İkinci Elizabeth'in eşi Edinburg Dükü Prens Philip için 30 kişilik cenaze töreni düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
İngiltere prensine böyle veda etti

İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth'in eşi Edinburg Dükü Prens Philip için Windsor Kalesi'ndeki St George's Şapeli'nde cenaze töreni yapıldı. 9 Nisan'da vefat eden 99 yaşındaki Prens Philip'in cenaze töreni, korona virüsü tedbirleri kapsamında halka kapalı olarak düzenlendi.

Törene Kraliçe İkinci Elizabeth ile birlikte çocukları ve torunları dahil olmak üzere 30 kişi katıldı. Törene katılanlar şapelin içinde de maskelerini taktı ve sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde oturtuldu.

Törenin yapılacağı Windsor kasabasında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

St. George Şapeli'ne giden askeri alaya Prens Philip'in çocukları Prenses Anne, Prens Charles, Prens Edward ve Prens Andrew de eşlik etti. Şapelde Prens Philip için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Prensin naaşı saygı duruşunun ardından St George's Şapeli'nin içindeki Kraliyet Lahiti'ne yerleştirildi. Törenin tamamlanmasının ardından kraliyet ailesi üyeleri şapelden ayrılmaya başladı.

Yorumlar