İngiltere Maliye Bakanı Hammond 2018’den umutlu

- İngiltere Maliye Bakanı Hammond: -“Güven ortamı geri gelecek. İşletmeler yeniden yatırım yapmaya başlayacak" -"Tüketiciler yeniden daha pahalı ürünleri satın alabilecek. Bu da ekonomimizin daha hızlı büyümesini sağlayacak"

Google Haberlere Abone ol
İngiltere Maliye Bakanı Hammond 2018’den umutlu

LONDRA (AA) – İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond, ülke ekonomisinin büyüme tahminlerinin aşağı çekilmesinin ardından piyasalarda güvenin yeniden tesis edileceğini söyledi.

İngiliz yayın kurumu BBC’ye değerlendirmede bulunan Hammond, 2018 yılına ilerlerken ekonomide yeniden güven ortamının tesis edileceğini söyledi.

Hammond, “Güven ortamı geri gelecek. Geleceğe dair kesinlik görünümü geri gelecek. İşletmeler yeniden yatırım yapmaya başlayacak. Tüketiciler yeniden daha pahalı ürünleri satın alabilecek. Bu da ekonomimizin daha hızlı büyümesini sağlayacak.” İfadelerini kullandı.

Bağımsız ekonomik araştırmalar kurumu Bütçe Sorumluluk Ofisi (OBR) İngiltere’nin bu yıl sonuna ilişkin büyüme tahmininin yüzde 2’den 1,5’e, 2018 yılı için ise yüzde 1,6’dan 1,4’e çekildiğini bildirmişti.

İngiltere’nin büyüme tahminlerindeki aşağı yönlü revizyonu da değerlendiren Hammond, “Millet olarak görevimiz (tahminlerinde) yanlış olduklarını ispatlamak.” dedi.

Hammond dün İngiliz parlamentosunda bütçe düzenlemelerine ilişkin yaptığı konuşmasında gelecek iki yıl boyunca Avrupa Birliği’nden (AB) çıkış hazırlıklarında kullanılmak üzere ek 3 milyar sterlinlik kaynak ayrıldığını belirtmişti.

Yorumlar