İngiltere Başbakanı May Ürdün'de

- May, Ürdünlü mevkidaşı Mulki ile bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
İngiltere Başbakanı May Ürdün'de

AMMAN (AA) - İngiltere Başbakanı Theresa May'in resmi ziyaret için bulunduğu Ürdün'de mevkidaşı Hani el-Mulki ile bir araya geldiği bildirildi.

Ürdün resmi ajansı PETRA'nın haberine göre, başkent Amman'da gerçekleşen görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler, bölgedeki son gelişmeler ve terörle mücadele konuları ele alındı.

İngiltere Başbakanı May, "Bu şartlar altında Ürdün'ün istikrarı ve Ortadoğu'da bir umut ışığı kalması için verdiğimiz destek önemlidir." ifadelerini kullandı.

Yedi ayda ikinci kez Ürdün'ü ziyaret ettiğini hatırlatan May, bunu "iki ülke ve halkı arasındaki yakın ilişkilere" dayandırdı ve ekonomi, eğitim ve kalkınma alanlarında Ürdün'e destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Ürdün Başbakanı Mulki de İngiltere'nin siyasi, ekonomik ve askeri desteğinin önemine vurgu yaparak, iki ülke arasındaki ilişkilerin "derin ve sağlam" olduğunu belirtti.

- İngiltere'den Ürdün'e 94,5 milyon sterlinlik destek

Görüşmenin ardından İngiltere'nin Ürdün'e ekonomi ve kalkınma alanlarında sağlayacağı 94,5 milyon sterlinlik desteğe ilişkin mutabakat zabtı, iki başbakanın huzurunda Ürdün Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanı İmad el-Fahuri ile İngiltere'nin Amman Büyükelçisi Edward Oakden tarafından imzalandı.

Irak ve Suudi Arabistan ziyaretlerinin ardından bugün Ürdün'e geçen İngiltere Başbakanı May, Amman'da ilk olarak Kral 2. Abdullah'la bir araya gelmişti.

May, nisanda gerçekleştirdiği tur kapsamında da Suudi Arabistan ve Ürdün'ü ziyaret etmişti.

Yorumlar