İngiltere Başbakanı May, Suudi Arabistan'da

- Başbakan May, Kral Selman tarafından kabul edildi

Google Haberlere Abone ol
İngiltere Başbakanı May, Suudi Arabistan'da

RİYAD (AA) - İngiltere Başbakanı Theresa May, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz tarafından Riyad'daki kraliyet sarayında kabul edildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, Arabistan gezisinin ikinci gününde Kral Selman tarafından başkentteki Yemame sarayında kabul edilen Başbakan May ve beraberindeki heyet, şeref muhafız alayı ve iki ülkenin milli marşlarının okunduğu resmi tören ile karşılandı.

Görüşmede, Suudi Arabistan ile İngiltere arasındaki ilişkilerin kapsamının geliştirilmesi ve güçlendirilmesi, bölgesel ve uluslararası konuların ele alındığı belirtildi.

Görüşmenin ardından Kral Selman, İngiltere Başbakanı May'a, Suudi Arabistan'ın en yüksek ikinci devlet nişanı olan 'Kral Abdulaziz nişanı' tevdi etti.

Devlet Nişanı tevdi töreni sonrasında Başbakan May ve beraberindeki heyet, Kral Selman tarafından onurlarına verilen yemeğe katıldı.

Ortadoğu turu kapsamında Ürdün'den sonra ikinci durağı Suudi Arabistan'da temaslarına devam eden May, dün Suudi Arabistan 1. Veliaht Prens İçişleri bakanı Muhammed bin Nayif, 2. Veliaht Prens Savunma bakanı Muhammed bin Selman bin Abdulaziz ve Enerji, Endüstri ve Maden Kaynakları Bakanı Halid el-Falih ile bir araya gelmişti.

Yorumlar