İngiliz ekonomisi geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0,4 büyüdü

- Ülkede geçen yılın son çeyreğinde Gayri Safi Yurtiçi Hasıla bir önceki çeyreğe göre beklentilerle uyumlu şekilde yüzde 0,4 artış kaydetti

Google Haberlere Abone ol
İngiliz ekonomisi geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0,4 büyüdü

LONDRA (AA) – İngiliz ekonomisi geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0,4 büyüme kaydetti.

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), ülkede geçen yılın son çeyreğinde Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın (GSYH) bir önceki çeyreğe göre beklentilerle uyumlu şekilde yüzde 0,4 artış kaydettiğini bildirdi.

ONS'den yapılan açıklamada, geçen yılın son çeyreğinde ekonominin beklentilerle uyumlu şekilde yıllık yüzde 1,4 artış kaydettiği belirtildi.

Açıklamada, ayrıca geçen yıla ilişkin ekonomik büyümenin is yüzde 1,7'den yüzde 1,8’e revize edildiği bildirildi.

İngiltere’nin geçen yıl kaydettiği ekonomik büyüme 2012 yılından bu yana en düşük seviyede.

2016 yılının haziran ayında yapılan Avrupa Birliği (AB) referandumundan bu yana İngiliz sterlindeki sert değer kayıpları, artan belirsizlik ortamı, yatırımları ve tüketici harcamalarını baskılamaya devam ediyor.

Verileri değerlendiren PricewaterhouseCoopers Başekonomisti John Hawksworth, “ONS’nin geçen yıla ilişkin ekonomik büyümeyi yüzde 1,7’den yüzde 1,8’e revize ettiğini görüyoruz. Fakat büyük resime bakıldığında değişen bir şey yok. İngiltere, küresel büyüme yolunun yavaş şeridinde seyretmeye devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

G7 ülkeleri içerisinde 2017 yılında bir önceki seneye kıyasla daha düşük büyüme gösteren tek ekonominin İngiltere olduğunu belirten Hawksworth, Brexit kaynaklı belirsizliklerin İngiltere’de yatırım ortamını olumsuz etkilediğini kaydetti.

Yorumlar