İngiliz bankası Lloyds, MBNA’yı satın almak için görüşüyor

LONDRA (AA) – İngiliz Lloyds Bankacılık Grubu tarafından, Bank of America’nın kredi kartları hizmeti veren kolu MBNA’nın satın alınması için görüşüldüğü...

Google Haberlere Abone ol
İngiliz bankası Lloyds, MBNA’yı satın almak için görüşüyor

LONDRA (AA) – İngiliz Lloyds Bankacılık Grubu tarafından, Bank of America’nın kredi kartları hizmeti veren kolu MBNA’nın satın alınması için görüşüldüğü açıklandı.

Yüzde 7 hissesi İngiliz hükümetine ait olan Lloyds Bankacılık Grubu'ndan yapılan açklamada, Bank of America’nın kredi kartları hizmeti veren kolu MBNA’nın yaklaşık 1,9 milyar sterlin bedelle satın alması için görüşmelerde bulunulduğu bildirildi.

Açıklamada satış işlemlerinin tamamlanmasının ardından MBNA’nın bankanın kredi kartları alanında büyümesine katkıda bulunacağı, Lloyds’un yıllık karının ise 650 milyon sterlin seviyesinde artacağı kaydedildi.

Satış sürecinin önümüzdeki yılın ilk çeyreği içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği bildirilen açıklamada, konuya ilişkin olarak Lloyds Bankacılık Grubu Üst Yöneticisi Antonio Horta-Osorio, “MBNA mevcut kredi kartı operasyonlarımız için son derece uygun. Müşterilerimiz muazzam bir hizmet sunmaya odaklanacağız.” ifadesini kullandı.

Yorumlar