Influencer ne demek, kelime anlamı nedir?

Altın Kelebek Ödülleri dağıtıldıktan sonra Influencer ne demek sorusu sorulmaya başlandı, çünkü ödül alanlar arasında bir influencer da bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Influencer ne demek, kelime anlamı nedir?

Altın Kelebek Ödülleri dağıtıldıktan sonra vatandaşın dikkatini çeken bir nokta oldu. O da bu yıl ödül alanlar arasında yer alan, "En İyi İnfluencer Ödülü" vatandaşlara, "İnfulencer ne demek, kelime anlamı nedir?" şeklinde soru sordurmaya başladı. 

İşte İnfluencer anlamı: 

İngilizce kökenli bir kelime olan influence kelimesinden türemedir. Kelimenin anlamı ise "etkilemek, nüfuz etkmek, tesir etmek"tir. Influencer ise "Etkileyen, nüfuz eden, tesir eden kişi" anlamında kullanılır.

İnfluencer Twitter, Facebook, Youtube gibi sosyal medya kanallarındaki fenomenlerin farklı bir versiyonuna verilen isimdir. İnfluencer, sahip oldukları sosyal medya ve dijital kanalları aracılığı ile herhangi bir ürün ya da servis hakkındaki yaşadıklarını, deneyimlerini takipçileri ile paylaşmaları yoluyla tanıtım ve pazarlama aktiviteleri yapan, belirli bir topluluğu etkileme ve yönlendirme gücüne sahip kişi, kişiler ve gruplara influencer denir. 

Influencer ne demek! Influencer Marketing, ünlülerin veya tanınmış kişilerin, çeşitli markaların ürünlerini tanıtmaları adına daha önceden de kullanılan bir yöntemdi. Tek farkı dijital değil konvansiyonel kanalların kullanılması idi. Bu kişiler yani fenomenler hatta diğer deyişle influencerlar aslında hepinizin çok ama çok yakından tanıdığı, toplumda kabul görmüş ünlü bir sanatçı, sporcu, şarkıcı, müzisyen, iş adamı veya politik bir kişilikti aslında.

Bugün toplumda kabul görmüş ünlü kişilere ek olarak bilgisayar oyunlarını çok iyi oynayan bir lise öğrencisi, harika yemek tarifleri hazırlayan bir ev hanımı veya gezdiği yerlerin video ve fotoğraflarını paylaşan bir gezgin internetteki sosyal medya hesapları sayesinde çok hızlı bir şekilde milyonlarca takipçiye ulaşıp, dünyaca ünlü bir internet ünlüsü haline gelebilmektedir. Kısacası influencer olmak için TV’lere çıkmaya artık ihtiyacınız yok.

Altın Kelebek Ödülleri'nde en iyi infulencer ödülünü "Kafalar Ekibi" aldı.

 

Kaynak: tipeffect.Com

Yorumlar