İnce'nin 'muhafazakar' oyunu bozuldu

24 Haziran seçimleri öncesi camilerde poz veren CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin 2009 yılında başörtülü olduğu için bir TRT personeli hakkında soru önergesi verdiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
İnce'nin 'muhafazakar' oyunu bozuldu

Seçim meydanlarında muhafazakar oyu almak için çeşitli vaatler öne süren CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin 2009 yılında başörtülü olduğu için bir TRT personeli hakkında TBMM'ye soru önergesi verdiği ortaya çıktı.

TRT çalışanın başörtülü olmasından rahatsızlık duyan İnce'nn verdiği soru önergesinde, "Fatma Betül Gürtekin'in çalıştığı ünitenin yöneticileri Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personel Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik hükümlerine aykırı davranması nedeniyle Fatma Betül Gürtekin hakkında bir işlem yapılmış mıdır?" ifadeleri yer alıyor.

CHP'li İnce (7/9744) sayılı soru önergesinde ayrıca, "Fatıma Betül Gürtekin'den başka türbanlı çalışan TRT personeli var mıdır? " sözleriyle başörtüsüne karşı olduğunu açıkça ifade ediyor.

İnce'nin soru önergesi şu şekilde:

İnce 'namaz öğreten hocayı' da sürgün ettirmişti

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 2005 yılında Yalova Atatürk İlköğretim Okulu'nda öğrencilerini camiye götürdüğü için Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emin Albayrak hakkında linç kampanyası başlatmıştı.

Öğrencileri uygulamalı namaz dersine götürdüğü için öğretmen hakkında TBMM'de verdiği 9382 sayılı önergede Muharrem İnce "1. Öğretmen Emin Albayrak'ın bu dersi bu şekilde yapmasının ders müfredatı ve yasalarımız açısından bir dayanağı var mıdır? Programda yer alan "camilerimizi tanıyalım" bölümü için "camide çocuklara namaz kıldırma, abdest aldırma" etkinlik olarak yer almakta mıdır?" ifadelerine yer vermişti.

Yorumlar

erdem bu kadar sahtekalıkları ortada iken bunlar hangi yüzle halkın karşısına çıkıyor yuh yani