İnce: Böyle destek olmaz olsun, Bunlar tehlikeli insanlar

Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden CHP'nin adayı Muharrem İnce, seçim gecesi kendisini ve eşinin kaçırıldığı yönündeki iddia atanlara ilişkin, "Bunlar delirmiş. Bunları yazanlar gerçekten hasta. Yok eşimi kaçırmışlar, yok sarayda albaylar varmış. Ya rüya gördüler ya gerçekten hastalar. Başka bir açıklaması yok" dedi. İnce, "Böyle destek olmaz olsun. Bunlar tehlikeli insanlar" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
İnce: Böyle destek olmaz olsun, Bunlar tehlikeli insanlar

CHP'nin Cumhurbaşkanlığı adayı Muharrem İnce, seçim gecesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İnce, "Islak imzalı tutanaklar var. Benim konumumdaki biri, Türkiye'yi karış karış bilir. Siz bana bir il, ilçe söyleyin, ben size tahmini oyları söyleyeyim. Şimdi hile olabilir mi? Olabilir. Olmuş mudur? Olmuştur. Fakat ben 16.50'de YSK'nın önüne gittim, iki arkadaşımla birlikte. Dedim ki, 'Ben buradayım. Görevinizi doğru yapın. Referandumda olduğu gibi mühürsüz oylar geçerlidir falan böyle kararlar almayın.' Şimdi size soruyorum; YSK, toplumu rahatsız edecek bir karar aldı mı? Almadı. Peki yüzde 50.1'e yüzde 50.06 gibi bir sonuç var mı ortada? Yok. Ortada kazanılmış bir seçim var. Rakibim mutlu olalım, olmayalım seçimi kazanmış. Bana diyorlar ki, 'İnsanları sokaklara niye davet etmedin' Neden edeyim? Etmem için ortada belgelenmiş bir hırsızlık olması lazım. Var mı? Yok! Partinin ıslak imzalı tutanakları var. Tutuyor mu? Tutuyor. YSK'nın vicdana, hukuka aykırı bir kararı var mı? Yok. E niye sokağa davet edeceğim milleti? Sadece iş olsun diye mi? 'Bak helal olsun!' desinler diye mi?" dedi.

Hürriyet'te yer alan habere göre İnce, "Seçim gecesi niye ses vermediniz? Ortadan kayboldunuz. Tamam, 'Tam emin olmak istedim, bekledim' dediniz. Ama bu millet ikna olmadı. Tehdit edildiğinizi, Afgan askerlerinin geldiğini, iç savaş çıkmasını önlemek için tavır değiştirdiğinizi filan söylüyorlar. Bunlara ne diyeceksiniz?" sorusuna yönelik şunları söyledi:

"Komik bunlar, gülüyorum. Olacak şey mi? Bir yere kaçmadım, kaçırılmadım, karım da kaçırılmadı. Deli saçması bunlar. Perde arkasını tam anlatayım: 16.50'de YSK'ya gittim. Saate baktım, tam 6 dakikada. Sonra geri döndüm karargah yaptığımız yere. O zaman da saate baktım, 7 dakikada gelmişim. Yani ben sadece 6-7 dakikalık bir mesafedeydim. Yanımda kimler vardı? CHP'nin grup başkanvekili Engin Altay, Meclis Başkanvekili Yaşar Tüzün, eşim, kardeşlerim vardı. Sistem kurulmuştu, televizyonlar vardı, bana seçimde yardımcı olan bürokratlar vardı. Adım adım Türkiye'yi oradan takip ediyorduk. Islak imzalı tutanaklar nereye geliyor? Partiye geliyor. E sen de takip ediyorsun. Ortada benim YSK'nın önüne gidip 'Çaldırmayacağım size, yaptırmayacağım.' diyeceğim bir şey yok ki. YSK kötü bir karar aldı mı? Almadı. Peki elimizdeki ıslak imzalı tutanakta ne yazıyor? Muharrem İnce 150 oy, işlenen de 150 oy yazıyor. E ne diye bağıracaksınız? Anormal olan, müdahale gereken bir durum yoktu ki."

"Bunlar delirmiş"

Lafların nereden çıktığına ilişkin İnce, "Bunlar delirmiş. Bunları yazanlar gerçekten hasta. Yok eşimi kaçırmışlar, yok sarayda albaylar varmış. Ya rüya gördüler ya gerçekten hastalar! Başka bir açıklaması yok" diye konuştu.

'Belki de sizi desteklemek için böyle söylüyorlar' sorusuna da İnce, "Aman yok, böyle destek olmaz olsun. Bunlar tehlikeli insanlar. Diyorlar ki, 'YSK'nın önüne geldiğinde neden ceketinde Türk bayrağı rozeti yoktu? Yoksa bu bir mesaj mıydı? Hep oluyordu, ama o anda yoktu' Ona dikkat etmişler" şeklinde yanıt verdi.

O anda rozetinin olmayışının sebebini ise İnce, "Çünkü yolda giderken ayran döküldü ceketime. Ben de o anda ceketi değiştirdim ve unuttum rozeti takmayı" sözleriyle açıkladı.

Yorumlar