İmren Nilay Tüfekçi kimdir nerelidir eşi kim mesleği ne?

İmren Nilay Tüfekçi kimdir nerelidir eşi kim mesleği ne?

Google Haberlere Abone ol
İmren Nilay Tüfekçi kimdir nerelidir mesleği ne?

İyi Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nilay Tüfekci Kimdir?

İyi Parti, 31 Mart'taki yerel seçimlerde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Nilay Tüfekci'yi aday gösterdi. İşte Nilay Tüfekci'nin hayatı ve siyasi kariyeri.

Nilay Tüfekci'nin Biyografisi

6 Mart 1986 tarihinde İzmir'de doğan İmren Nilay Tüfekci, eğitim hayatına Atatürk İlköğretim Okulu'nda başlamış ve Bornova Anadolu Lisesi İngilizce bölümünden mezun olmuştur. Üniversite eğitimini Çağ Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünde tamamlayan Tüfekci, 2010 yılında mezun olmuştur. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Mersin Valiliği bünyesinde dış ticaret eğitim ve stajlarını tamamlamış, çeşitli bankalarda görev yapmıştır.

Kariyeri ve Aile Hayatı

2014 yılında Av. Ali Alper Tüfekci ile evlenen ve Hanzade Ada isminde bir kız çocuğunun annesi olan İmren Nilay Tüfekci, 2015 yılında bankacılığı bırakarak ticarete atılmıştır. Ayrıca, 2017 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde “Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler” alanında yüksek lisans eğitimine başlamıştır.

Siyasi Kariyeri

Nilay Tüfekci, İyi Parti'nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmiştir. İyi Parti Genel İdare Kurulu tarafından yapılan toplantı sonrasında, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in başkanlığında bu karar alınmıştır. Tüfekci'nin adaylığı, parti tarafından 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde resmi olarak açıklanmıştır.

İmren Nilay Tüfekçi kimdir

Yorumlar