İmplantasyon (Yerleşme kanaması) nedir, nasıl olur

Hamileliğin ilk evrelerinde görülen ve yerleşme kanaması olarak bilinen implantasyon nedir, nasıl olur gibi sorular anne adayları ve yakınları tarafından merak ediliyor. Yerleşme kanaması nedir, nasıl olur tehlikeli midir gibi sorularla ilgili detaylar

Google Haberlere Abone ol
İmplantasyon (Yerleşme kanaması) nedir, nasıl olur

Hamileliğin ilk evrelerinde görülen implantasyon yani yerleşme kanaması nedir, neden olur ve tahlikeli midir gibi sorular anne adayları ve yakınlarının en çok merak ettiği sorular arasında. Implantasyon yerleşme kanaması ile ilgili merak edilenler ve cevapları:

Her hamilede gerçekleşmeyen implantasyon yani leke şeklinde oluşan kanama bazı anne adaylarında hamileleiğin ilk zamanlarında görülür. Bazen anne adayının hamile olduğunu fark etmediği dönemde de karşılaşılan leke şeklinde gelen kanama annenin regl olduğunu düşünmesine yol açar. Yerleşme kanaması denilen bu durum bebeğin anne rahimine yerleşirken oluşan bir kanamadır. Her anne adayında görülmez.

Yerleşme Kanaması (Implantasyon) nedir, nasıl oluşur?

Yerleşme kanaması hamileleiğin ilk zamanlarında ortaya çıkan bir durumdur. Genellikle yumurtanın döllenmesinden 9-10 gün sonra oluşur. Rengi itibari ile regl den ayırt edilen kanama hafif pembe ve lekelenme şeklinde meydana gelir. Döllenmenin oluştuğu ilişkinin 10. ya da 12. günlerinde ortaya çıkar. Implantasyon ile karşılaşan anne adayları düşük yapma tehlikesi olduğu yönünde şüpheye kapılabilir. Doktor kontrolü sonrası durum ortaya çıkar. 

implantasyon yerleşme kanaması nedir

Yorumlar