İMH'den Türk Kızılayına kan bağışı

İSTANBUL (AA) - İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) Genç Birimi, Türk Kızılayı iş birliğiyle kan bağışı kampanyası düzenledi. İMH Genel Merkezi'nin de bulunduğu...

Google Haberlere Abone ol
İMH'den Türk Kızılayına kan bağışı

İSTANBUL (AA) - İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) Genç Birimi, Türk Kızılayı iş birliğiyle kan bağışı kampanyası düzenledi.

İMH Genel Merkezi'nin de bulunduğu Eyüp'teki Bahariye Mevlevihanesi'nde gerçekleştirilen kampanya kapsamında bağışçılar önce form doldurdu, ardından da kan tahlili yaptırdı. Kan bağışlamasında sakınca bulunmayanlar Türk Kızılayı ekiplerine kan verdi. Bağışta bulunanlara meyveli soda ve çikolatalı bisküvi ikram edildi.

Genç Birimi Başkanı Murat Özaydın, toplumsal duyarlılıkta her zaman elinden geleni yapmaya çalıştıklarını, bununla ilgili ülke içi ve dışında çeşitli projeler geliştirdiklerini belirtti.

Kan bağışını önemsediklerini anlatan Özaydın, Türk Kızılayından daha önce kan stoklarının azaldığına yönelik açıklama yapıldığını, kendilerinin de stoka katkıda bulunmayı görev olarak üstlendiklerini söyledi. Özaydın, böylelikle hem toplumsal duyarlılıkta çeşitlilik hem de bilinçlendirme ve duyarlılık sağladıklarını ifade etti.

Kanın "yaşam sıvısı" olduğunu vurgulayan Murat Özaydın,"Kan, benim için canı ifade ediyor. Kanın stoklarda saklanma süresi maksimum 42 gün. Bu çok kısa bir süre. Avrupa'ya baktığımızda kan bağışları belli duyarlılık çerçevesinde yapılırken ülkemizde bu noktada biraz geride olduğumuzu görmekteyiz. Gerek hastalıklarda gerek acil durumlarda gerekse savaş durumunda gelişen olaylarda kan ihtiyacının bir an önce karşılanması gerekiyor. Stoklardaki kan aynı zamanda bir can." dedi.

Özaydın, kampanyanın aynı zamanda gençlere mesaj niteliği taşıdığını dile getirerek, etkinliği kent genelinde yaygınlaştıracaklarını sözlerine ekledi.

İMH Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Güney, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özden, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Teşkilat Başkanı Fesih Kaya da kan bağışında bulundu.

Yorumlar