İmamoğlu'nun sözünü ettiği metrobüsün 70 bin dolarlık yedek parçası merak konusu oldu

CHP'li İBB Başkanı İmamoğlu, Twitter hesabından, metrobüsün 70 bin dolarlık yedek parçasını tamir eden ustaları ağırladığını söyledi. Ancak herkesin dikkati, metrobüsün 70 bin dolar yani 500 bin lira tutan yedek parçasının ne olduğuna çevrildi.

Google Haberlere Abone ol
Metrobüsün 500 bin liralık yedek parçası nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, metrobüsün 70 bin dolarlık (yaklaşık 500 bin lira) değerindeki yedek parçasının ustalar tarafından tamir edildiğini, ABD'den getirilmek zorunda kalınmayacağını söyledi. 

İmamoğlu bugün İBB'de ağırladığı İETT çalışanı iki usta vesilesiyle yaptığı açıklamada, "Bu özveri ve çabayı ödüllendirmek vazifemiz. Buldukları yöntemle bozuk metrobüsün, sadece ABD’de üretilen 70 bin dolar değerindeki yedek parçasını tamir eden İETT'nin oto elektrik ustası Mustafa Kabaoğlu, mekanik ustası İbrahim Karaman ve garaj şefi Samet Arıkan’ı tebrik ederim." dedi. 

İmamoğlu'nun açıklamalarındaki çelişkiler ve tutarsızlıklar kısa sürede Twitter'da gündem oldu. İmamoğlu'nun sözünü ettiği metrobüsler Alman üretimi ve parçaları da Almanya'dan geliyor. 

Açıklamadaki bir diğer tutarsızlık ise fiyatı ortalama 2 milyon lira olduğu bilinen metrobüslerin 500 bin liralık yedek parçaya sahip olduğunu söylemesi oldu.

İmamoğlu'nun açıklaması daha önce yaptığı, "İstanbul'da iki günde 500 bin ton asfalt serdik" açıklamasını daha sonra "Sehven 5 bin yerine 500 bin yazmışım" şeklinde düzeltiği günü akla getirdi. Bu nedenle bazı isimler İmamoğlu'na, "70 bin dolar 7 bin dolar olmasın mı?" şeklinde sorular sormaya başladı. 

O soruyu soranlardan biri de Gazeteci Ersoy Dede oldu.

Ersoy Dede, "Hadi Ekrem Bey daha açık soralım.. bu yedek #parça7binmi70binmi acaba? @ekrem_imamoglu Yine mi “Sehven” yoksa" diye sordu. 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Mete Haberlerinizi adam gibi tarafsız yapın,şerefli gazetecilik bunu gerektirir.. İşiniz gücünüz iktidarın alamadığı belediye ve belediye başkanlarını karalamak..