İmamoğlu'nu bir de CHP'li Kerimoğlu'ndan dinleyin

CHP'de yaşanan koltuk savaşları esnasında birbirine giren İmamoğlu-Kerimoğlu kavgasında yeni gelişmeler var. İstanbul'a hizmet etmemekle eleştirilen İmamoğlu'nun başarılı olduğu alanları ise CHP'li Kerimoğlu anlattı.

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu'nu bir de CHP'li Kerimoğlu'ndan dinleyin

CHP'deki belediye başkanları toplantısı esnasında CHP Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile Ekrem İmamoğlu arasında yaşanılan gergin anlar parti içi savaşa dönüştü.

Kerimoğlu, gizli toplantı yapan İmamoğlu'nu ahlaksızlıkla suçladı. İmamoğlu ise "Ahlaksız sensin. Bakırköy’de sokakta gezemiyorsun gelmiş burada konuşuyorsun" yanıtını verdi.

Kamuoyunda oldukça geniş yer edinen CHP'de kriz sürerken, Kerimoğlu konuk olduğu canlı yayında ateşi daha da harladı.

tv100'de Gürcan Hacır moderatörlüğünde yayınlanan 'Taksim Meydanı' programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kerimoğlu, İBB Başkanlığı'na aday olabileceğini yineledi.

"EKREM BEY REKLAM, TANITIM, PR'DA OLDUKÇA BAŞARILI"

"Ekrem İmamoğlu başarılı bir belediye başkanı mı?" sorusuna yanıt vermekte zorlanan Kerimoğlu "Başarılı denebilir ancak şöyle" diyerek şunları söyledi:

Ekrem Bey, reklam, tanıtım, lansman, PR'da oldukça başarılı. Yurt dışında ülkemizi temsil etme, yurt dışı temsilcileriyle görüşme konusunda çok başarılı. Yabancı dil hakimiyeti konusunda çok başarılı. Mesela benden daha iyi yabancı dil hakimiyeti. Ve AK Partili siyasilerle polemik yaratma konusunda çok başarılı.

BAKIRKÖY'DE SOKAĞA ÇIKAMAMASININ NEDENİN İMAMOĞLU OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Kerimoğlu, İmamoğlu'nun kendisine 'Bakırköy'de sokakta gezemiyorsun' çıkışına ise İBB'nin eksik hizmetlerini sıralayarak yanıt verdi:

Bakın ben eğer sokağa çıkmakta zorlanıyorsam, İstanbul Caddesi'nin 4 yıldan beri devam eden proje yarışması açtı, yarışma bitti. O günden bugüne değişen hiçbir şey yok. Yeni başladıkları bir taş değiştirme çalışması var. Oysa bizim hedeflerimiz kent meydanlarını adına yakışır özgürlük meydanı gibi büyük kent meydanı yapılması konusunda ortak bir çalışma yürüteceğimizi söyledik. Ama 4 buçuk yıl geçti, yeni başlıyor. Bundan dolayı da çok eleştiri alıyorum, dolayısıyla sokağa çıkamıyorum.

"MART-NİSAN AYINDA İLAÇLAMA YAPILMADIĞI İÇİN BAKIRKÖY'DE SİVRİSİNEK VAR"

Bir önemli konu, sivrisinek ilaçlama ve haşere ile mücadele büyükşehirlerin yetki ve sorumluluğudur. Mart-Nisan ayından larvayla mücadele edilmesi gerekirken yapılmadığı için bugün Bakırköy'de yurttaşlarımız sivrisinekten çok eleştiri geliyor, dolayısıyla sokağa çıkmakta zorlanıyorum.

"DEPREM KONUSUNU BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ DEDİK ARADAN 5 YIL GEÇTİ"

Ve en önemlisi. Sokağa çıkamadığımın en önemli kısmını anlatayım. Bakın Bakırköy, Türkiye'de deprem gerçeğini en çok yaşayan ve yaşayabilecek olan ilçesi. Türkiye biliyorsunuz yüzde 92'si deprem kuşağında. Fay hatları Bakırköy'ün yakınından geçiyor. Tüm yetkililer kentsel yenileşmenin yapılması gerektiğini söylüyor, çok da haklılar. Çünkü Bakırköy'de ortalama bina yaşı 52. Ve deniz kumuyla yapılmış, bir an önce yenileşmeye ihtiyacı var. Biz bunu konuda defalarca planlamalar yaptık. 5 yıl önce Büyükşehir Belediye Başkan adayımızı Bakırköy'de tanıtırken "İnşallah seçimi kazanacağız, birlikte Bakırköy'ün depreme hazırlanma konusunu birlikte çözeceğiz" dedik. Ve aradan geçen bu zaman diliminde bunları çözemediğimiz için de ben sokağa çıkmakta zorlanıyorum.

Yorumlar