İmamoğlu: Vatandaşı düşünerek zam yaptık

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından alınan zam kararını değerlendirdi. İmamoğlu, zam kararının vatandaşın düşünülerek alındığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu: Vatandaşı düşünerek zam yaptık

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi, yapılan son toplantının ardından ulaşıma yüzde 35 oranında zam yapma kararı aldı. Bu kararın ardından tek biniş ücreti 2,60'tan 3,50'ye yükselirken AK Parti'nin 40 liraya indirdiği öğrenci abonman kartı ücretleri ise 50 liraya yükseldi.

Seçimlerden önce tasarruf tedbirlerinin alınacağını vatandaşa zamların yansıtılmayacağını iddia ederek oy toplayan CHP'li Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun zam kararına ilişkin ne söyleyeceği merak ediliyordu. İmamoğlu, Adana'da katıldığı Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması'nda konuya ilişkin açıklama yaparak zam kararını savundu.

"VATANDAŞ DÜŞÜNÜREK ZAM YAPTIK"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından alınan zam kararının bir sonuç olduğunu söyleyen İmamoğlu, "Esas girdilerden hesap sorulması lazım. Akaryakıt ve diğer unsurlara baktığınız zaman 2 yılı aşkın süredir zam yapılmayan İstanbul’daki zam, Türkiye şartlarında vatandaşımız düşünülerek, hizmetin sürdürülmesi adına yapılmış bir zamdır. Elbette hiçbir belediye zam yapmak istemez ama bugünkü koşullarda bu mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar