İmamoğlu Umredeyken üst düzey 2 FETÖ'cü de geldi

İBB Başkanı İmamoğlu'nun Umre ziyaretinde olduğu sırada FETÖ'nün üst düzey iki yöneticisinin de Mekke'ye geldiği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu Umredeyken üst düzey 2 FETÖ'cü de geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Umre ziyaretini gerçekleştirdiği günlerde ABD ve İngiltere'den 2 üst düzey FETÖ üyesinin de Mekke'ye geldiği ortaya çıktı. 

Ulusal'dan Oğuz Polatbilek'in bugünkü köşesinde kaleme aldığı iddiaya göre İmamoğlu'nun ziyareti esnasında Mekke'ye gelen örgütün iki üst düzey yöneticileri Mustafa Yeşil ve Ali Çelik'ti. 

Türkiye Mustafa Yeşil'i örgütün ülkedeki en üst düzey temsilcisi olarak biliyordu. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın başkanıydı. Örgütü temsilen her türlü faaliyeti Türkiye'de kendisi yürütüyordu. 

Polatbilek'in konuyla ilgili yazısı şöyle:

Ziyaretin sevapları ona kalsın, biz her ne hikmetse aynı dönemde Suudi Arabistan’da bulunduğu konuşulan iki üst düzey FETÖ’cüye dikkat çekelim.

Birinci isim FETÖ firarisi Mustafa Yeşil. Örgüt adına faaliyet yürüten Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanıydı. FETÖ adına “diyalog toplantıları” düzenleyen Yeşil bin anlamda örgütün vitrin imamıydı. İstihbarat kaynaklarının aktardığına göre şu an İngiltere’de yaşayan ve halen örgüt adına faaliyet yürüten Yeşil, Ekrem İmamoğlu ile aynı dönemde Mekke’de olduğu söylendi.

Tesadüf bununla sınırlı değil.

O tarihlerde İngiltere’den Mekke’ye gittiği konuşulan bir başka isim de Ali Çelik. Mustafa Özcan’ın sağ kolu. Bank Asya’yı boşaltma operasyonun mimarı, FETÖ/PDY çatı davasının firari sanığı Ali Çelik Erzurumlu bir müteahhit. Her ne kadar FETÖ’nün kasası Akın İpek olduğu ifade edilse de örgütün gerçek kasasının Ali Çelik olduğu ifade ediliyor. İddialara göre Ali Çelik’in sadece bir bankadaki hesabında 2 milyar dolar mevcut. Zaten kısa bir araştırmayla Ali Çelik’in ortağı olduğu şirketler, faaliyet alanları, iddianamelerde yer alan suçlamalar dahil neredeyse bütün bilgilere ulaşmak mümkün.

FETÖ’nün hücre yapılanması üzerinde çalışan istihbarat kaynakları 15 Temmuz öncesi örgütün hücre imamlarının buluşma noktası olarak Umre’yi seçtiğini belirtiyor. Hatta örgüt imamlarından Ahmet Kurucan’ın Mekke’de “beddua toplantıları” yaptığı, o toplantılara Türkiye’deki imamların da “Umre ziyareti” bahanesiyle katıldığı ifade ediliyor. Hem kamufle olmak ve imaj değiştirmek açısından Mekke’nin elverişli olduğu hem de Suudi Arabistan’ın tutumu nedeniyle bu ülkede buluşmanın daha güvenli olduğu değerlendiriliyor.

Tabi bu kadar tesadüf bir araya gelince insan soramadan edemiyor:

İmamoğlu, Umre ziyareti sırasında FETÖ’nün diyalog imamı Mustafa Yeşil’in Mekke’de olduğundan haberdar mıydı? Tesadüf bir karşılaşma yaşadı mı?

İmamoğlu, Umre ziyareti sırasında FETÖ’nün kasası Ali Çelik’in Mekke’de olduğundan haberdar mıydı? Tesadüf bir karşılaşma yaşadı mı?

Yorumlar