İmamoğlu hızını alamadı: Cemevlerimiz, bizim ibadethanelerimizdir, nokta!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimlerde desteğini aldığı kesimlere şirin görünmek adına hızını alamayarak, cemevleri için "ibadethane" ifadesini kullandı. İmamoğlu, "Cemevleri ibadethanedir, nokta" şeklinde ifadelerle de düşüncesinin altını çizdi.

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu hızını alamadı: Cemevlerimiz, bizim ibadethanelerimizdir, nokta!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Alevi vatandaşların bile kabul etmediği bir konuda kesin ve net bir dille konuşarak herkesi şaşırttı. 

Cemevlerinin ibadethane olduğunu savunan İBB Başkanı İmamoğlu, bunu söylerken de, "Cemevlerimiz, bizim ibadethanelerimizdir. Nokta!" ifadelerini kullandı.

Bakırköy Kültür Merkezi ve Cemevi'nde konuşan CHP'li İmamoğlu, cemevlerinin ibadethane olduğu tezini savunmakla da kalmadı, devletin Alevi vatandaşlara borçlu olduğunu ileri sürdü.

Devletin Alevilere borcunu ödemek zorunda olduğunu ileri süren İmamoğlu'nun Aleviler tarafından bile kabul görmeyecek o konuşması şöyle: Cemevlerimiz, bizim ibadethanelerimizdir. Nokta! Öylesi, böylesi yoktur. Bu ibadethane anlayışına, maneviyatına yakışan cemevlerimizin olması, var olanların da revizyonu konusunda da İBB olarak, İstanbul halkının tümünün vicdanı adına borçluyuz ve ödemekle de yükümlüyüz. Kamu, hangi ibadethaneye nasıl davranıyorsa, bütün ibadethanelere de eşit mesafede davranmanın sorumluluğunu taşımak zorundadır. Kamu, Alevi vatandaşlarımıza borçludur ve borcunu ödemek zorundadır. Ben, bu anlamda İBB adına, hiçbir zaman siyasi malzeme yapmaksızın sorumluluğunu yerine getirecek bir belediye başkanı olmayı taahhüt ediyorum.

Yorumlar