İmamoğlu, Erdoğan'ın kurduğu İSMEK için: Kuran akıl biziz!

İBB Başkanı İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1996 yılında kurduğu İSMEK'in kendileri tarafından kurulduğunu savundu. Peki, gerçekte İSMEK'i kim kurdu, ne zaman kurdu?

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu, Erdoğan'ın kurduğu İSMEK için: Kuran akıl biziz!

İBB Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu, son dönemlerde kapılarına tek tek kilit vurularak binaları başka yerlere taşınan, personeli işten atılan İSMEK hakkında akla ziyan bir açıklamada bulundu. Açıklamalarına göre İSMEK'i CHP zihniyeti kurmuş. Peki, gerçekte İSMEK'i kim kurdu, ne zaman kurdu?

İmamoğlu, 1996 yılında dönemin Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan İSMEK'in kendileri tarafından kurulduğunu savundu.

İmamoğlu, İSMEK şubelerinin tasfiye edilmesi, personelinin işten atılmasına yönelik sorular üzerine, "İSMEK'i kuran akıl biziz, kapatmak söz konusu değil" demişti.

Peki, İSMEK'i gerçekten kuran kimdir?

İSMEK'in kendi internet sitesinde kurumun tarihçesi bulunuyor. İşte o tarihçe:

İSMEK, 1996 yılında, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN döneminde bir sosyal doku projesi olarak faaliyetlerine başlamıştır.

İlk yıl 3 merkezde, 3 branşta, 141 öğrenci ile başlayan eğitimler, 2018-2019 eğitim dönemi itibariyle İstanbul’un 39 ilçesinde, 242 merkezde, 752 program, 307 branşta, 2 milyon 600 bini aşkın öğrenciye ulaşmıştır.

Bu haliyle birçok üniversitenin öğrenci sayısından daha fazla sayıda öğrenciye sahip olan İSMEK, gerek kursların ve katılımcıların sayısı, gerekse eğitim branşlarının çeşitliliği ve bu eğitimler sonunda ortaya konan kaliteli ürünlerle adeta Türkiye’nin en büyük “Halk Üniversitesi” haline gelmiştir. Bugün İSMEK, ülkemizde olduğu kadar bütün dünyada da model olarak kabul edilen bir kurum konumundadır.

ismek tarihçesi

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar