İmam Hatip Okulları Arası Arapça Yarışmaları

- Bu yıl 7'ncisi düzenlenen ve 25 bin öğrencinin katıldığı "İmam Hatip Okulları Arası Arapça Yarışmaları" sona erdi

Google Haberlere Abone ol
İmam Hatip Okulları Arası Arapça Yarışmaları

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce bu yıl 7'ncisi düzenlenen "İmam Hatip Okulları Arası Arapça Yarışmaları"nın finalleri tamamlandı.

Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneğinin desteğiyle gerçekleştirilen ve 81 ilden 938 imam hatip lisesi, 917 imam hatip ortaokulu ve 4 uluslararası imam hatip lisesinden 25 bin öğrencinin katıldığı finaller, Ankara Kızılcahamam'da gerçekleştirildi.

Final elemelerinde dereceye girenlere ödüllerini Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz'ın yanı sıra jüri üyeleri ile Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan, Cezayir, Ürdün, Filistin, Suriye ve Tunus'tan Arap dili uzmanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri takdim etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmayı 7 yıldır düzenlediklerini belirterek Türkiye genelindeki imam hatip okullarında 1 milyon 207 bin öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti.

Yarışmalar düzenleyerek öğrencilerin Arapça bilgilerini artırmayı hedeflediklerini dile getiren Yılmaz, yarışmanın 25 bin öğrencinin dillerini geliştirmesi için bir fırsat olduğunu aktardı.

Arapçanın Kur'an-ı Kerim'in ve Müslümanların ortak dili olması hasebiyle yayılmasına gayret ettiklerini söyleyen Yılmaz, her yıl çok sayıda Arap turistin Türkiye'yi ziyaret ettiğini, bu nedenle de Arapçaya ilginin arttığını vurguladı.

Şiir okuma kategorisinde birinci olan lise dördüncü sınıf öğrencisi Neşe Nur Demir de kazandığı dereceden duyduğu memnuniyeti belirterek Arapçanın Kur'an dili olması nedeniyle ikinci anadili olduğunu söyledi.

Demir, Türkiye'de Arapçaya daha fazla ihtimam gösterilmesi ve kursların sayısının artırılmasını istedi.

Metin canlandırma kategorisinde üçüncü olan imam hatip lisesi dördüncü sınıf öğrencisi Yemen asıllı Ahmed Necib es-Sudi ise Türk hükümetine kendisine sunduğu maddi ve manevi yardımlardan ötürü minnettar olduğunu ifade etti.

Yorumlar