İmalatçı KOBİ'lere özel destek programı

Yapı Kredi, imalat sektöründeki KOBİ’lere özel İmalat Sektörü Destek Programı'nı başlattı.

Google Haberlere Abone ol
İmalatçı KOBİ'lere özel destek programı
Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre, banka, "Hizmette sınır yoktur" anlayışıyla ülke ihracatına ve istihdamına önemli katkıda bulunan imalat sektörüne destek olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda imalat sektöründeki KOBİ’lere özel İmalat Sektörü Destek Programı’nı hayata geçiren Yapı Kredi, metal ürünleri, makine teçhizatı, plastik, mobilya ve farklı imalat sanayi alt sektörlerinde faaliyet gösteren firmalara pek çok imkan sunuyor.

Yapı Kredi KOBİ ve Tarım Bankacılığı Grup Direktörü Aslı Düzenli, konuya ilişkin değerlendirmesinde, imalat sektöründe yer alan KOBİ'lerin mevcut üretim kapasitelerini ve verimliliğini artırabilmek adına yenilikçi yaklaşımlarıyla KOBİ müşterilerine İmalat Sektörü Destek Programı’nı oluşturduklarını ifade etti.

KOBİ'lerin ülke ekonomisinin en önemli yapı taşı konumunda bulunduğuna işaret eden Düzenli, "Yapı Kredi olarak biz de KOBİ’lerimizin ihtiyaçlarını analiz ederek ürün ve hizmetlerimizi buna göre şekillendiriyoruz. Bu doğrultuda da KOBİ Bankacılığı İmalat Sektörü Destek Programı’nı hayata geçirdik. Programda metal ürünleri, makine teçhizatı, plastik, mobilya ve farklı imalat sanayi alt sektörlerinde faaliyetlerini yürüten KOBİ’leri hedefledik. Umuyoruz ki bu program, pek çok KOBİ’mizin iş akışlarını iyileştirmesine ve işlerini büyütmesine yardımcı olacak." dedi.

Kredi ve kredi harici çözümler

Program kapsamında KOBİ’lere kredi ve kredi harici çözümler sunulduğunu belirten Düzenli, şunları kaydetti:

"Program kapsamında oluşturduğumuz Temel Kredi Çözümlerimiz, imalat sektöründe faaliyet gösteren firmaların temel finansman ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla iki farklı ana kredi ürününden oluşuyor. Ödemesiz Dönemli Yatırım Destek Kredisi ile işini büyütmek isteyen KOBİ'lerin özellikle makine, üretim ekipmanı, ham madde ve ara mamül alımlarındaki finansman yükünün ortadan kaldırılmasını amaçlıyoruz. Ar-Ge faaliyetleri için finansman ihtiyacı içinde olan imalatçı firmalara da Ödemesiz Dönemli Ar-GE-İnovasyon Destek Kredisi'ni oluşturduk."

Aslı Düzenli, İhtiyaca Yönelik Diğer Kredi Çözümleri içerisinde yer alan beş farklı kredi ürünüyle de imalatçı firmaların diğer finansman ihtiyaçlarının giderilmesini amaçladıklarını dile getirdi.

Fuar ve Sergi Katılım Destek Kredisi’ni ise firma ve ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirerek yeni pazarlar arayan imalatçı firmalara sunduklarını anlatan Düzenli, "Firmanın temel ofis ihtiyaçlarının giderilmesi için de Ofis ve Ekipman Kredisi’ni oluşturduk. Ticari araç alımlarında firmalara destek olması için Araç ve Filo Kredisi'ni, firmaların yürütmüş olduğu kısa vadeli projelerde ihtiyaç duyacakları personelin finansmanı için ise Dönemsel Çalışan Finansmanı Kredisi'ni tasarladık.
Yeni iş fikirlerinin, ürünlerin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi sürecinde oluşabilecek finansman ihtiyacı için de Fikir Benim Kredisi'ni sunuyoruz." diye konuştu.

Düzenli, programda bulunan Kredi Harici Finansal Çözümler kapsamında ise Yapı Kredi Leasing'de özel fiyatlama, Yapı Kredi KOBİ Bankacılığı Sedir ve Sedir Dış Ticaret Paketleri'nde indirim, World Business Kart yıllık kart aidatı muafiyeti, indirimli senet avantajları, Self Servis World Ücretsiz Tanıtım Kampanyası gibi avantajların sunulduğunu söyledi.

Aslı Düzenli, ekim ayında ise Organize Sanayi Bölgeleri'nde imalatçı KOBİ'lere yönelik seminerlerin başlayacağını kaydetti.

Yorumlar