İlyas Yılmazer kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

İlyas Yılmazer kimdir, nerelidir, kaç yaşında, uzmanlık veya ihtisas alanı nedir? İşte cevapları:

Google Haberlere Abone ol
İlyas Yılmazer kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

İlyas Yılmaz'in hayatı, biyografisi uzmanlık alanı merak edilen konular arasında yer alıyor.

Prof. Dr. İlyas Yılmazer 1952 yılında Sinop'ta doğdu. 

Yılmazer, ODTÜ Jeoloji Mühendisliği bölümünden 1978 yılında mezun oldu. İlk olarak devlet memurluğu yaptı. Yaklaşık üç yıl sonra 10 yıllık bir zaman diliminde ODTÜ'de öğretim görevlisi olarak çalıştı. 

Atılım ve Yakın Doğu üniversitesinde dersler vermiştir. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde Uygulamalı jeoloji anabilim dalı başkanlığında bulunmuştur (2003-2007). Atılım Üniversitesi İnş. Müh. Bölümünde yarı zamanlı ders vermeyi sürdürmektedir. Jeolojik, jeoteknik, hidrojeolojik ve jeoçevre konularında araştırma ve çalışmalarını aralıksız ulusal ve uluslararası büyük ölçekli projelerde sürdürmektedir. Son yirmi beş yıl boyunca yurtiçi ve yurtdışında olmak üzere uluslararası projelerde yol tüneli, enerji tüneli ve petrol ürünlerini saklama tünellerinin tasarım ve denetim işlerinde doğrudan yer almıştır.

Jeoloji, Hidrojeoloji, Mühendislik Jeolojisi ve Jeoçevre gibi alanlarda ihtisası bulunuyor. Aynı zamanda araştırmacı, tasarımcı, danışman ve eğitimcidir.

Uluslararası Jeoloji ve Çevre Sempozyumu (GEOENV  ‘97) ‘nun genel sekreterliğini 1993’ten 1999 yılına kadar sürdürerek uluslararası bir görevi yerine getirdi.

Yılmazer'in eğitim hayatı kronolojik olarak şöyle:

B.S., Geological Engineering, Middle East Technical Univer. (METU), 1978.

MSc., Geological Eng, METU, 1981. Geology of the Lalahan-Kayaş region.

Ph.D., Geological Engineering, METU, 1985. Hydrogeological Investigation of  the Akkuyu II (Çamalanı) Nuclear Power Plant Site Area.

Doç.Dr.,    Jeoloji Müh., Orta Doğu Teknik Üniversitesi, 1996. Mühendislik Jeolojisi.

Prof.Dr., Jeoloji Müh., YYÜ, 2003, Jeoloji – Jeoteknik.

Yorumlar

CAFER KAYGUSUZ KARTAL/İSTANBUL TELE 1.TV.İKİNCİ DEFA SİZİ İZLİYORUM BU YENİ DEBREM BİÇİN BİNALARDAKİ ÖLÇÜMÜ NASIL VE KİME YAPTIRABİLİRİZ.İYİ AKŞAMLAR
SUAT GÜRER 0532 621 70 97 [email protected]
SUAT GÜRER HOCAM İYİ AKŞAMLAR.GEÇENLERDE TV DE APARTMANLARDA KAROT TEHLİKELİ ONUN YERİNE BU GÖSTERDİĞİM ALETTEN EDİNİN DEMİŞTİNİZ.BU ALETİ NEREDEN TEMİN EDEBİLİRİZ.SAYGILAR.