İlteriş Ergun babası kimdir, kimin oğludur?

İlteriş Ergun'un kim ve nereli olduğunun yanısıra babasının kim olduğu soruları da merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
İlteriş Ergun babası kimdir, kimin oğludur?

İlteriş Ergun babası kimdir, kimin oğludur sorusu bu aralar merakla soruluyor. 

İLTERİŞ ERGUN KİMDİR?

lteriş Ergun, iş insanı, yazar ve siyasetçi olarak tanınmaktadır. Muğla'da dünyaya gelmiş olan Ergun, eğitim hayatını Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi bölümünde sürdürmüştür. Lisans eğitimini 2009 - 2014 yılları arasında tamamlayan Ergun, aynı bölümde 2014 yılından bu yana Bütünleşik Doktora programında eğitimine devam etmektedir. Ayrıca, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olarak da görev yapmaktadır. İlteriş Ergun, siyaset bilimci ve siyaset uzmanı olarak tanınmaktadır.

İlteriş Ergun, 2021 yılında Almaş Bakiyev ile evlenmiştir. Bu önemli günde nikah şahitliklerini Meral Akşener, Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş üstlenmiştir.

İLTERİŞ ERGUN BABASI METİN ERGUN

İlteriş Ergun, Metin Ergun'un oğludur. Metin Ergun, İYİ Parti Muğla Milletvekili olarak görev yapmakta, evli ve iki çocuk babasıdır. 23 Şubat 1963'te Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Kargıcak köyünde doğan Metin Ergun, Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nden mezun olmuş, yüksek lisans ve doktorasını sırasıyla Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tamamlamıştır. 1996 yılında doçent, 2006 yılında ise profesör unvanını almıştır. Mesleki kariyerine Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi'nde Öğretim Üyesi olarak devam etmektedir.

İlteriş Ergun, özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimi dönemindeki tartışma programlarındaki katılımıyla dikkat çekmiştir. İYİ Parti'nin 6'lı masadan ayrılış süreci hakkında yaptığı açıklamalar, kamuoyunun ilgisini çekmiş ve Ergun, bu dönemde gündeme gelmiştir.

Eğitim hayatına Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde başlayan İlteriş Ergun, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında lisans ve doktora yapmıştır. Aynı zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak akademik kariyerine devam etmektedir.

 

Yorumlar