İlk yerli denizaltı Yunan manşetlerinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Türkiye'nin "Yeni Tip Denizaltı" projesi kapsamında üretimi devam eden ilk denizaltı havuza alındı.

Google Haberlere Abone ol
İlk yerli denizaltı Yunan manşetlerinde

Donanma envanterini yenileyen Türkiye, teknoloji transferi ile kendi ürettiği denizaltıları 2027 yılına kadar birbir deniz indirecek.

"Yeni Tip Denizaltı" projesi kapsamında 6 adet üretilmesi planlanan denizaltıların ilki havuza alındı.

Türk savunma sanayisinin Türk Deniz Kuvvetleri için ürettiği yeni tip denizaltının ilki olan Piri Reis, suya indirildi. İnşası devam eden denizaltının 2022 yılında envantere girmesi hedefleniyor. 

Türkiye’yle her alanda rekabet halinde olmaya çalışan Yunanistan Türk savunma sanayinin her alanda hızla yükselişini yakından takip etmeye devam ediyor.

YUNANLARIN "TÜRKLER BİZDEN KORKSUN" TELAŞI

Piri Reis’in suya indirilme töreninin ardından birçok Yunan sitesi, ülkelerindeki denizaltı filosunun propagandasını yapma telaşına girdi.

Enikos isimli haber sitesi, yaptığı bir paylaşımda “Yunan denizaltıları Türklerin Ege’deki kabusu oldu” başlığını attı.

Türkiye’nin Yunanistan’la baş edebilmek için denizaltı inşası yapma ihtiyacı duyduğunu iddia eden yazıda, Türk yerli denizaltılarının denizlerle buluşmayacağı da söylendi.

2027’ye kadar Ege’ye indirilecek Türk denizaltılarından gözü korkan Yunan medyası, bir tehdit edilme halinde birçok helikopterle de hava desteği sağlanacağını söyledi. 

Piri Reis ve Türk yerli denizaltı filosunun Yunan medyasında yarattığı bu korku, Türk savunma sanayinin doğru yönde ilerlediğini bir kez daha kanıtladı.

Yorumlar