'İlk Evim'den sonra 'İlk Arabam' projesi

AK Parti'nin 500 bin konut seferberliğinden sonra sırada "ucuz araba" veya "uygun taksit imkanlarıyla araba" projesinin olduğu ileri sürülüyor. Peki, gerçekten ucuz araba projesi var mı? Kulislerde, "İlk Evim"den sonra "İlk Arabam" projesi de hayata geçebileceği konuşuluyor.

Google Haberlere Abone ol
'İlk Evim'den sonra 'İlk Arabam' projesi

"İlk Evim" projesinden sonra "İlk Arabam" projesi de hayata geçiyor. AK Parti hükümetinin 500 bin sosyal konut projesinden sonra gözler yeni projelerine çevrildi. Seçim öncesinde vatandaşı memnun etmeye yönelik yeni hamleler gerçekleştirmeye hazırlanan AK Parti'nin gündeminde bu kez "ucuz araba projesi" olduğu belirtiliyor. İddiaya göre "ucuz araba" veya "uygun fiyatlı araba kredisi" yöntemiyle binlerce vatandaş araba sahibi olabilecek. 

BBC Türkçe’de yer alan habere göre sosyal konut projesinde olduğu gibi ÖTV indirimi veya ilk kez araç sahibi olacaklar için uygun taksitle otomobil almayı kolaylaştıracak projelerin gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

UCUZ ARABA PROJESİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

AK Parti'nin sahada kullanacağı en önemli argümanlardan birisini "diplomatik zafer" söylemi oluşturacak. Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında Türkiye'nin "tahıl koridoru" oluşturulmasındaki rolü, Avrupa enerji kriz yaşarken, Türkiye'nin "iki tarafla da görüşebilen" ülke konumunu koruyabilmesi "diplomatik zafer" olarak görülüyor.

ATILAN ADIMLARIN KARŞILIĞINI BULDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

Bu çerçevede, seçmene "yeni dünya düzeninde Türkiye'nin artık küresel güç odağı haline geldiği, bunun ekonomiye de olumlu yansıyacağı" anlatılacak. Aralık ayındaki kur krizinin ardından ekonomideki dengelerin alt üst olduğu iktidar tarafından da kabul ediliyor. Ancak geçen Temmuz ayında asgari ücret dahil, çalışanlara ve emeklilere yapılan zamlar, tarımda ürün taban fiyatlarındaki artışlar, 3600 ek gösterge, EYT sorununa çözüm hazırlığı gibi adımların, seçmende karşılık bulduğu düşünülüyor.

SIRADA TAKSİTLE OTOMOBİL PROJESİ Mİ VAR?

Son 2 aydır da parti oylarının yükselişe geçtiği, iktidarın "moral üstünlüğü" yeniden ele geçirdiği savunuluyor. Erdoğan'ın "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi" olarak açıkladığı TOKİ'nin gerçekleştireceği konut projesine yönelik ilgi, partide moralleri de yükseltti. Bu hamlelerin devamının ise "yeni doğalgaz müjdesi" ve ilk yerli otomobil TOGG'un üretimine başlaması gösteriliyor. TOGG'u üretecek fabrikanın 29 Ekim'deki açılışının da görkemli bir törenle yapılması planlanıyor. Sosyal konut projesinde olduğu gibi ÖTV indirimi veya ilk kez araç sahibi olacaklar için uygun taksitle otomobil almayı kolaylaştıracak projelerin gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

UÇAN ARABA TANITIMI

Öte yandan, AK Parti'nin yeni projeleri arasındaki teknolojik gelişmeler de hızla ilerliyor. Havacılık sektörünün önde gelen şirketleri, 13-15 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen Aırtaxı Dünya Kongresi’nde buluştu. Kongrenin son gününde ise Türkiye’nin Teknoloji ve İnovasyon Üssü Bilişim Vadisi’nde dünyanın tek dikey hava gösterisi yapıldı. Detaylar CNN TÜRK muhabiri Ceylan Sever ve kameraman Sercan Sever'in haberinde.

13-14 Eylül’de İstanbul’da Global Travel Investment tarafından düzenlenen Aırtaxı dünya kongresine, 300’ü aşkın ulusal ve uluslararası havacılık sektör temsilcisi katıldı. Hava araçlarının bire bir örneklerinin sergilendiği bilişim vadisi, uluslararası boyutlu dikey hava şovuna da ev sahipliği yaptı.

Hava taksiyi üreten firmanın sahibi ve CEO’su, Bakan Varank’a bir söz verdi. Bilişim vadisini gezip inceleyen katılımcılar, sergilenen dikey uçuş gösterisini de büyük beğeniyle takip etti.


 

Yorumlar