İlhan Kesici kimin damadıdır?

İlhan Kesici kimin damadıdır, kimdir, nerelidir, hangi partiden siyasete girdi, hangi partilerde görevlerde bulundu?

Google Haberlere Abone ol
İlhan Kesici kimin damadıdır?

İlhan Kesici kimin damadıdır, CHP İstanbul Milletvekili Kesici kimdir, nerelidir, hangi partiden siyasete girdi, hangi partilerde görevlerde bulundu?

Deniz Baykal döneminde CHP'nin vitrin çalışmaları kapsamında partiye "sağ cenahtan" davet edilen isimlerden biri olan İlhan Kesici, hala aynı partiden İstanbul milletvekili olarak görev yapmaktadır. 

İlhan Kesici kimin damadıdır
İlhan Kesici

 

İlhan Kesici'nin adı sık sık Cumhurbaşkanlığı adayları arasında sayılıyor. Ancak kendisinin bu konuda henüz bir açıklaması ya da mesajı bulunmuyor. 

Tartışmalar gündeme geldiğinde Kesici'nin gerçekte hangi partili olduğu, kimin damadı olduğu soruları da gündeme geliyor. 

İlhan Kesici'nin bilindiği gibi siyasi veya ekonomist kimliğinin yanında Demirel ailesi ile olan akrabalığı da ünlüdür. 

Peki, İlhan Kesici kimin damadıdır, kimdir, nerelidir, hangi partiden siyasete girdi, hangi partilerde görevlerde bulundu?

İlhan Kesici aslen Sivas'ın Zara ilçesindendir.

22 Kasım 1948 tarihinde Zara ilçesinde doğdu.

İlk, orta ve lise öğrenimini Sivas'ta bitirdi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu ve yüksek lisansını aynı fakültede tamamladı.

Birleşik Krallık'ta bulunan Bradford Üniversitesi Proje Planlaması Merkezinde "Ekonomik Kalkınma ve Altyapı Projeleri" ve Londra Kraliyet Kamu Yönetimi Enstitüsünde "Kamu Yüksek Yöneticiliği" eğitimleri aldı.

1972 ve 1977 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda Proje Başmühendisliği ve Daire Başkan yardımcılığı görevlerini üstlendi.

1977 ve 1981 yılları arasında Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) İktisadi Planlama Dairesi Ulaştırma-Haberleşme Sektörü Uzmanı olarak çalıştı.

1981 ve 1984 yılları arasında Devlet Planlama Teşkilatında Kamu Yatırımları Daire Başkanı oldu.

1984 ve 1985 yılında Devlet Planlama Teşkilatı'nda Koordinasyon Genel Müdürü oldu.

1985-1987 yıllarında Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Topluluğu Nezdinde Daimi Delegasyon Başkan Yardımcılığı, 1987-1990 yıllarında Müsteşar Müşaviri, 1991 ve 1993 yıllarında DPT Müsteşarlığı yaptı.

Aralık 1991 ve Ağustos 1993 tarihleri arasında Bakanlar Kurulu kontenjanından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyeliği yaptı.

1994 Türkiye yerel seçimlerinde Anavatan Partisi (ANAP)'nin İstanbul Belediye Başkan adayı oldu ve Refah Partisi adayı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı kaybetti. 

2007, Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili olarak Meclis'e girdi.

İlhan Kesici kimin damadıdır
İlhan Kesici

 

Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri sonrası seçim hükûmeti kurmakla görevlendirilen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu tarafından gönderilen bakanlık teklifini reddetmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kardeşi Şevket Demirel’in kızı Binhan Demirel’le evlidir ve bir çocuk babasıdır.

CHP'NİN 128 MİLYAR PROPAGANDASINA KATILMAMIŞ GERÇEĞİ SÖYLEMİŞTİ

İlhan Kesici, CHP tarafından halkın yanıltılarak, "128 Milyar dolar nerede" şeklinde soruyla AK Parti hükümetinin parayı çaldığı algısı oluşturmasına karşı çıkmıştı. İlhan Kesici, 128 milyar doların kaybolma gibi bir durumunun söz konusu olmadığını söylemişti. 

İlhan Kesici, "Sizin tahmininiz var mı, gerçekten kaybolduğuna inanıyor musunuz?" sorusuna itiraf niteliğinde bir yanıt verdi.

Kesici, "Bir şey söylersem bizim soruyu kırmış olurum. Bilgimiz dersek olmaz, tahminimiz dersek olur. Merkez Bankası bilançosundan bakarsınız. Rakamlar ne yapıyor, başka rakamlar nereye geldi, nereye gitti. Nereye gider, nereden gelir. O bilgilerin üstüne bir tahminimiz var. Ama şimdi söylersem kendi sorduğumuz soruyu kırmış olurum. Para kaybolmaz, onu söyleyim... Girersin Merkez Bankası'nın bilançosuna okumayı bilen insanlar açarlar internet sayfalarını, dolar alımları satımları nasıl olmuş, ne zaman olmuş her iş görülür. Her iş devletin kaydı altındadır." diye konuştu.


 

Yorumlar