Ilgaz'da sömestir tatilinin son gün yoğunluğu

- Ilgaz Dağı Kayak Merkezi'nde sömestir tatilinin son günü dolayısıyla yoğunluk yaşandı

Google Haberlere Abone ol
Ilgaz'da sömestir tatilinin son gün yoğunluğu

KASTAMONU (AA) - Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı'nda yarı yıl tatilinin son günü yoğunluğu yaşanıyor.

Sömestir tatilinin son gününde kayak merkezine gelen tatilcilerin bir bölümü kayak yaparken, bazıları da telesiyej gezisine çıktı. Çocuklar da kızakla kaymanın tadını çıkardı.

Hafta sonu ve sömestir tatili dolayısıyla Ilgaz'a ilgi gösteren ziyaretçiler, 1850 rakımda doğal güzellikler arasında kayak ve snowboard yapıp kızakla kayarak, keyifli vakit geçirme fırsatı buldu.

Ankara Üniversitesi Öğrenci Rehabilitasyon, Sosyal, Spor, Eğitim, Uygulama Mekan ve Tesisleri (ÖRSEM) Ilgaz Otel Müdürü Ferhat Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sömestir tatilinin son günü dolayısıyla kayak merkezinde büyük yoğunluk yaşandığını söyledi.

Çevre illerden çok sayıda ziyaretçinin bölgeye geldiğini belirten Akkaya, "Çocuklar karne tatili öncesi buraya akın etti. Yarı yıl tatili boyunca burası doluydu. Hiç boş odamız kalmadı. Yoğunluk bugün de devam ediyor." dedi.

Sena Rukancı ise kayak yapmak için Ilgaz'a geldiğini aktararak, "Sömestir tatilinin son gününü değerlendirmek istedik. Çok eğlenceli bir ortam, hafta sonlarını değerlendirmek için Ilgaz müthiş bir yer. Tatil için gelenlere her fırsatı sunuyor." ifadelerini kullandı.

Ramazan Burkucu da Kastamonu'da üniversite öğrenim gördüğünü anlatarak, "Ilgaz hoş vakit geçirmek için ideal bir yer. Çok güzel pistler var. İsteyen telesiyeje binip çam ağaçları arasında gezerken isteyen kayak yapıyor." diye konuştu.

Yorumlar