İlayda Çağla Koçoğlu kimdir?

İlayda Çağla Koçoğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve neden gündeme geldi? İşte detaylar:

Google Haberlere Abone ol
İlayda Çağla Koçoğlu kimdir?

CHP'li İstanbul Belediyesinde yapılan son atama çok konuşulacak konular arasında yer alıyor. Daha önce Kadıköy Belediyesi'nde "bankamatik memuru" olarak çalıştırılmakla suçlanan İlayda Çağla Koçoğlu şimdi de İBB'ye bağlı Hamidiye Suları A.Ş'de görevlendirildi. Görevlendirilme unvanı ise "Kapsam dışı uzman" şeklinde ne olduğu belirsiz bir isim olması ise tartışmalara neden oldu. Tartışmaların asıl odak noktası ise Koçoğlu'nun CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yardımcısı olmasıdır. 

CHP İstanbul Eski İl Başkan Yardımcısı İlayda Çağla Koçoğlu'nun; İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Hamidiye Su A.Ş.'de "kapsam dışı uzman" sıfatıyla işe başladığı öğrenildi. Hamidiye Kaynak Suları Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu'nun 24 Temmuz 2019 tarihinde toplandığı, İlayda Çağla Koçoğlu'nun kapsam dışı uzman görevi ile işe başlamasına yönelik karar aldığı öğrenildi.

Hamidiye Su A.Ş. Yönetim Kurulu'nun 24 Temmuz 2019 tarihli kararı şöyle: "Gündem: 'Kapsam Dışı Uzman Görevi ile işe başlama hakkında.' Yönetim Kurulumuz Sayın Muzaffer Saraç başkanlığında toplandı. Karar: Sayın İlayda Çağla Koçoğlu'nun şirketimizde uzman unvanıyla ve 5 bin 150 TL/brüt ücret ile işbaşı yaptırılmasına Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla yapılan toplantıda oy birliğiyle karar verilmiştir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına "Yönetici atamalarında liyakat esasına mutlaka uyunuz. Partizanca uygulamalardan kesinlikle kaçınınız" şeklinde uyarıda bulunmuştu.

İlayda Çağla Koçoğlu'nun; CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı olduğu dönemde CHP'li Kadıköy Belediyesi'ne ait Kasdaş Kadıköy Sağlık Turizm Eğitim Çevre Temizliği Otopark Hizmetleri İnşaat Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de bankamatik memur olarak çalışmıştı.

SSK kayıtlarına göre; Koçoğlu'nun, 2019 Mart'ta KASDAŞ'ta işe başladığı ve Kadıköy Belediye Başkanı seçilen Şerdil Dara Odabaşı tarafından işe alındığı tespit edilmişti.

İlayda Çağla Koçoğlu'nun; KASDAŞ'a uğramadan 6 bin TL maaş aldığı basına yansımıştı. Koçoğlu görev yeri Kadıköy'de olmasına rağmen Saraçhane'de İBB başkanı Ekrem İmamoğlu'yla sık sık görülmesi kamuoyunda eleştirilmişti.

Sabah Gazetesi'nin 31 Temmuz 2019 tarihli "Bankamatik yandaşlar" başlıklı manşet haberinde; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 6 yardımcısını CHP'li ilçe belediyelerde göstermelik işlere yerleştirdiğine dikkat çekilmişti.

Söz konusu manşette; CHP İstanbul İl Başkan yardımcıları İlayda Çağla Koçoğlu, Bahar Çetinkaya ve Mert Bahçetepe'nin Kadıköy Belediyesi'ne ait KASDAŞ'ta; CHP İstanbul İl Başkan yardımcıları Nurten Aksüt ve Gürsel Yeter'in Beşiktaş Belediyesi'ne ait BELTAŞ'ta; CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Nejla Kayabaşı'nın Maltepe Belediyesi'ne ait MATAŞ'ta bankamatik memuru olduğuna dikkat çekilmişti.

Gazeteci Yazar Nedim Şener, CHP'li İBB tarafından yapılan atamayla ilgili Twitter'da yaptığı paylaşımda, muhalefetin sık sık dile getirdiği "liyakat" konusu üzerinden eleştirdi. Şener, "İBB’nin Su şirketine “Kapsam dışı Uzman” olsa da, bir genç işe yerleştirilmiş, eyvallah. Lakin kimse birbirine ‘liyakat’ dersi vermesin bu ülkede artık..." dedi. 

Yorumlar