İkinci el araç satışlarındaki düşüş sürüyor

İkinci el araç piyasasındaki düşüşün ekspertiz işletmeleri üzerindeki etkisini giderek büyüyor. Sektör temsilcileri ikinci el araç satışlarındaki düşüşün kendilerine yansıdığını belirtiyor.

Google Haberlere Abone ol
İkinci el araç satışlarındaki düşüş sürüyor

İkinci el araç piyasasındaki fiyat düşüşleri, oto ekspertiz işletmelerini de sıkıntıya soktu. Gaziemir ilçesindeki ekspertiz işletmecileri, taleplerde gözle görülür bir azalma yaşandığını açıkladılar. Oto ekspertiz sahibi Önder Akın, "İkinci el araç fiyatlarında yaşanan düşüş işlerimizi yarı yarıya azalttı" diyerek, durumun ciddiyetini vurguluyor.

Araç Alıcılarının Ekspertiz İhtiyacı

Araç fiyatlarındaki düşüş, ekspertiz taleplerini de etkiliyor. Teknisyen Ömer Gökmen, günlük ekspertiz taleplerinin düştüğünü belirtirken, alıcıların ekspertiz hizmetine olan ihtiyacını vurguluyor. Saddam Kumral isimli bir araç alıcısı, "Bugün 800 bin TL olan aracın fiyatı, ertesi gün mutlaka düşüşe geçiyor" diyerek piyasadaki dalgalanmayı özetliyor.

Yeni Yılda Piyasa Canlanması Beklentisi

Sektör temsilcileri, yılbaşından sonra ikinci el araç fiyatlarında bir canlanma bekliyor. Uğur Demirci gibi ekspertiz işletmecileri, son haftalardaki ufak hareketlenmelerin yılbaşı sonrasında büyüyeceğini umut ediyorlar.

Yorumlar