İkinci dörtlü zirve İstanbul'da yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa, İngiltere ve Almanya liderleriyle yapılan dörtlü zirveyi en az yılda bir kez yapmayı karara bağladıklarını ve ikinci zirveyi şubat ayında İstanbul'da yapacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İkinci dörtlü zirve İstanbul'da yapılacak

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için gittiği İngiltere'nin başkenti Londra'da Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı Boris Jhonson ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dörtlü zirvelerin yapılmaya devam edeceğini söyledi.

Toplantının hemen ardından çıkışta Cumhurbaşkanı Erdoğan "Gayet iyi geçti" yorumunda bulunurken, Almanya Başbakanı Merkel'de benzer bir açıklama ile toplantının iyi geçtiğini söylemişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere'de gazetecilerle söyleşi gerçekleştirdi.

YILDA BİR KEZ YAPILACAK

Burada gazetecilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Almanya Başbakanı Merkel ve İngiltere Başbakanı Jhonson'un katılacağı dörtlü zirvenin yılda bir kez gerçekleştirme kararı adıklarını söyledi.

Dörtlü Zirve'nin önem arz ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, döörtlü zirve sırasında diğer liderlerinde de buna hak verdiğini belirti. "Gerek Almanya Başbakanı Merkel gerek Fransa Cumhurbaşkanı Macron… Tabi hepsinden öte İngiltere Başbakanı Johnson o bu işe çok önem veriyor." diyen Erdoğan, Dörtlü Zirve'yi en az yılda bir kez yapmayı karara bağladıklarını açıkladı.

İKİNCİ ZİRVE İSTANBUL'DA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Almanya Başbakanı Merkel ve İngiltere Başbakanı Jhonson'un katılacağı ikinci zirveyi de şubat ayında İstanbul'da yapacaklarını duyurdu. 

Yorumlar