İki terörist ailelerin ikna çabaları sonucunda teslim oldu

Biri 2014 diğer 2015 yılında terör örgütü YPG/PKK'ya katılan iki terörist ailelerinin ikna çabaları sonucunda teslim oldu. Çocuk yaşında PKK'ya katılan şimdi ise biri 19 diğer 20 yaşında olan iki terörist aileleriyle buluşturuldu.

Google Haberlere Abone ol
İki terörist ailelerin ikna çabaları sonucunda teslim oldu

Biri 2014, diğeri 2015'te Suriye'ye giderek terör örgütü YPG/PKK'ya katılan iki teröristin, ailelerinin ikna çabaları sonucunda teslim oldu.

Yaklaşık 3 ay önce Van ve Diyarbakır'daki ailelerine telefon ederek çok pişman olduklarını ve örgütten kaçmak için fırsat kolladıklarını ama korktuklarını dile getiren iki teröristin yakınları, emniyet birimleriyle irtibat kurdu.

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve İstihbarat Şubesi ekipleri, ailelerinin de desteğiyle M.S.Ç. (19) ve V.İ. (20) ile iletişime geçerek onları teslim olmaları için ikna etti.

Yapılan çalışma sonucu, emniyet güçlerinin yönlendirmeleriyle örgütün elinden kaçmayı başaran teröristler, Tel Rıfat üzerinden Afrin'e gelerek güvenlik güçlerine teslim oldu.

AİLELERİYLE BİR ARAY GELDİLER

Terör örgütüne katıldıktan sonra yaklaşık 4 yıldır ailesiyle bir araya gelemeyen M.Ş.Ç. ile 5 yıldır örgütün elinde bulunan V.İ, Hatay'da aileleriyle buluştu.

Aile bireyleri, kavuşma anında terör örgütünün kandırdığı çocuklarına sarılıp gözyaşı döktü.

Yıllar sonra evlatlarına kavuşan aileler tekbir getirip "Devletimiz var olsun, terör kahrolsun", "Zalimler, bu çocuklardan ne istediniz?" diyerek teröre tepki gösterdi.

Yorumlar